Facebook Toestaan Niet toestaan

KHC wint opnieuw van Drachtster Boys

3 maart 2024 10:00

KHC moest zaterdag j.l. voor de 2e keer aantreden tegen Drachtster Boys dat in de gevarenzone bivakkeert. De Friezen doen het wisselvallig, maar bezitten echt geen slechte ploeg.

De wedstrijd ging matig van start. Beide teams bleven veelal achter de bal voetballen, en er was sprake van een aftastende begin fase. De 1e kans was voor Leroy Knol, op aangeven van Husham Ali, maar de inzet ging hoog over het doel. Gaande weg kreeg KHC was kansjes, maar echt gevaarlijk werd het allemaal niet. Ook Drachtster Boys kwam een aantal malen goed door, maar de KHC defensie gaf geen krimp. In de 30e minuut leek KHC op voorsprong te komen. Leroy Knol speelde zich vrij, maar de harde inzet ging rakelings naast het doel. Even later was het dan eindelijk toch raak. KHC kreeg een vrijeschop te nemen op 30 meter van het doel. Boaz Smits plaatste de bal voor het doel, en Leroy Knol wist met een uitstekende kopbal nu wel het doel te vinden 1-0. De sportieve wedstrijd kreeg even een wending, er vielen wat onnodige gelekaarten. Gescoord werd er niet meer voor rust. Dus KHC ging met een krappe 1-0 voorsprong aan de thee.

Na de rust een voor de toeschouwers leukere wedstrijd, met af en toe goed voetbal. KHC kreeg wel even wat tegenslag, want in de 50e minuut ging de bal op de stip. Husham Ali ging met een aanvaller mee, kwam tegen deze aan en tot verbazing van iedereen floot de dienstdoende arbiter voor een strafschop. De makkelijk gegeven strafschop werd echter keurig gestopt door doelman Steven Vonk. Even later moest Vonk nogmaals zijn kunnen tonen, door een harde inzet uit de linker beneden hoek te halen. KHC kwam hier goed weg, maar trok hierna het veld overwicht weer naar zich toe. Drachtster Boys bleef in de counter echter heel gevaarlijk via de nummer 17 Dylan Smit. KHC kreeg ook enkele kansen. Verdediger Nick Notrot scoorde nog bijna, toen de bal bij een corner via de handen van de doelman van Drachtster Boys voor zijn voeten belande. Drachtster Boys moest even later met 10 man verder, omdat een speler met twee keer geel werd weggestuurd. Een harde inzet belande nog tegen de lat bij KHC, en kwam het wederom goed weg. Het slotakkoord was echter voor KHC. Illias el Morabit bepaalde via een individuele actie de 2-0 eindstand. Met een harde schuiver schoot hij de bal hard in de rechter benedenhoek. Al met al een verdiende overwinning

Resumerend: KHC zet de zege reeks voort. Het speelde niet groots, maar was gedurende veel momenten wel de bovenliggende partij. Goed keeperswerk, en goed verdedigen lag aan de basis van de overwinning. Drachtster Boys had een aantal keren pech, maar zal zeker gezien het vertoonde spel nog de nodige punten pakken.

Volgende week speelt KHC een uitwedstrijd tegen FC Burgum, een fusie club uit het Friese dorp Bergum. Het ging zaterdag j.l. onderuit in Steenwijk tegen koploper Olde Veste ’54 met 3-0.  De tegenstander staat op de gevaarlijke 11e plaats van de ranglijst. KHC daarin tegen wil meedoen om de prijzen. Oppassen dus voor dit soort tegenstanders, en waken voor onderschatting. Uiteraard gaan we onze jongens weer ondersteunen, en hopen op een mooie sportieve wedstrijd. De wedstrijd op Sportpark Het Koningland aan de Elingsloane 67 in Burgum begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jesper IJkema uit Sneek.