Facebook Toestaan Niet toestaan

KHC behaald zwaar bevochten zege op Broekster Boys.

11 februari 2024 10:30

KHC moest zaterdag j.l. aantreden tegen Broekster Boys in het puntje van Friesland in de buurt van Dokkum. Op een zeer zwaar en bijna niet te bespelen natuurgrasveld moest KHC volop aan de bak.

De wedstrijd ging voor KHC goed van start, want het kreeg in de 1e minuut al een dot van een kans. Leroy Knol had de bal voor het inkoppen, echter de inzet was te zacht en belande in de handen van de doelman. De volgende kans was voor uitblinker Illias el Morabit maar ook hij wist het net niet te vinden. KHC was de bovenliggende partij maar had grote moeite op het hobbelige veld en de bal stuiterde letterlijk alle kanten op. Broekster Boys kreeg ook een grote kans, maar oog in oog met doelman Steven Vonk schoot de aanvaller de bal hoog over. KHC kreeg nog een paar kansen, maar Broekster Boys kreeg de beste. Terwijl iedereen een fluitsignaal verwachte voor een overtreding op Illias el Morabit werd er in de tegenaanval een speler binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd goed in de hoek geplaatst, maar doelman Steven Vonk zat er goed bij en wist de harde inzet te stoppen. Durk van der Leest kreeg nog een mogelijkheid, maar gescoord werd er niet voor rust.

Na de rust een korte fase waarin Broekster Boys het initiatief nam. KHC bleef echter prima overeind, en pakte het al snel weer op. Kansen kwamen er voor Illias el Morabit en Reza Hoeseini, maar het was wachten tot de 67e minuut. Bij een snelle aanval was het Illias el Morabit die KHC terecht op 0-1 bracht. Hierna golfde het spel op en neer, maar KHC bleef goed in de wedstrijd. Verdedigend stond het goed,, en ook doelman Steven Vonk behoede KHC nog een keer voor een tegentreffer. Illias el Morabit gooide het duel in het slot door in de slotfase zijn 2e treffer te maken. Via de voet van een tegenstander ging de bal met een mooie curve in het doel 0-2. Scheidsrechter Rene Wijma floot hierna gelijk voor einde wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft in de strijd om de belangrijke 4e plaats uitstekend zaken gedaan. Het versloeg de directe concurrent voor deze positie, en de overwinning was uiteindelijk dik verdient. KHC was gedurende grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het deed de ongelukkige nederlaag van vorige week thuis tegen Jubbega snel vergeten.

Volgende week speelt KHC in het kader van beter een goede buurman dan een verre vriend tegen buurman Dos Kampen. Het oefenduel op ons eigen Sportpark De Venen begint om 14.45.

Na afloop is er muziek in de KHC kantine met medewerking van Berry van Dorp.