Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KHC speelt een ongelukkige wedstrijd in Vriezenveen.

31 oktober 2021 9:45

Het is KHC niet gelukt om 3 punten te pakken in Vriezenveen. KHC was gedurende de 1e helft oppermachtig, maar verzuimde om afstand te nemen. Al in de 1e minuut moest de doelman van Dos’37, dat met name in de 1e helft zeer matig speelde in actie komen op een harde inzet van Hushan Ali. KHC nam daarna de regie en aanvallend kwam het in de afronding niet tot scoren. Boaz Smit en Goiney Rojer kregen enkele kansen, maar het wou maar niet lukken. In de verdediging ging het vervolgens bijna mis. Een verdediger van KHC verslikte zich in een aanname en Wout Kamphuis van de thuisploeg leek de score te openen. Echter met een fraaie redding wist doelman Arian Sevok redding te brengen.

KHC vergat zich zelf te belonen in de 1e helft en dat brak te ploeg lelijk op in de 2e helft. Dos’37 trok de wedstrijd naar zich toe omdat KHC slordig werd in de passing. KHC kreeg een dot van een kans via Brenn de Lange nadat aanvoerder Leroy Knol slim de bal liet lopen. Maar oog in oog met de doelman schoot Brenn de bal over. Wederom een foute balbehandeling bracht de 1-0 op de borden. In plaats van de bal weg te rossen kon een aanvaller van Dos’37 de bal maar zo overnemen. Doelpunt maker Kamphuis had geluk dat doelman Sevok die eerst redding bracht de bal net niet goed kon verwerken. KHC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Die leek er ook te komen. Boaz Smit kwam duidelijk achter de voorlaatste verdediger weg en scoorde de 1-1. Echter de ass. scheidsrechter vlagde ten onrechte de aanval af en de treffer vond geen genade. Enkele minuten later leek er toch gerechtigheid te zijn. Maar nu had de ass. scheidsrechter van Dos’37 geconstateerd dat de bal over de achterlijn was geweest. De scheidsrechter Martin Baar die een prima wedstrijd floot kon dit uiteraard zelf niet beoordelen en nam het advies over. En zoals vaak komt er dan ook een vorm van gerechtigheid. In de extra speeltijd bepaalden de invallers de einduitslag. Livai Vos bracht vanuit een hoekschop de bal voor het doel. De andere invaller Jorik Schuur kopte de bal fraai achter de verbouwereerde doelman van Dos’37 1-1. Scheidsrechter Baar maakte direct een einde aan de wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft uiteindelijk nog een punt weten over te houden aan de uitwedstrijd tegen een matig Dos’37. Het had met name in de 1e helft afstand moeten nemen maar verzuimde dat. Te slordig omgaan met de kansen was hier mede debet aan. De verdediging deed het prima maar moet in sommige situaties resoluter worden en niet teveel risico nemen. Doelman Arian Sevok verrichte ondanks de tegentreffer een hoofdrol door enkele fraaie reddingen. Het had dan voor KHC ook maar zo puntloos kunnen eindigen. Pech en geluk wisselden zich af zaterdagmiddag in Vriezenveen, maar nog een punt pakken in blessuretijd voelt als een overwinning.

Volgende week speelt KHC een thuiswedstrijd tegen DZC’68 uit Doetinchem. De Achterhoekers doen het verrassend goed dit seizoen en staan aan de leiding samen met CSV Apeldoorn.  DZC’68 wist wederom te winnen zaterdagmiddag het won met 2-0 de thuiswedstrijd tegen Hierden. KHC wist wederom niet tot een winstpartij te komen en is afgezakt naar de 10e plaats in een grote groep middenmoters. Is het in staat om te verassen zaterdag door de koploper te verslaan. Mits geconcentreerd en minder slordig behoord dit zeker tot de mogelijkheden. U kunt er bij zijn op Sportpark De venen in Kampen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen.