Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KHC speelt wederom gelijk.

24 oktober 2021 10:45

KHC en de Merino’s komen niet verder dan een puntendeling in een matige wedstrijd. Beide teams wilden niet voor elkaar onder doen zaterdagmiddag op Sportpark De Venen. De eerste 10 minuten waren voor de gasten uit het Gelderse Veenendaal.  Daarna nam KHC het over en kreeg het enkele mogelijkheden om de score te openen. KHC had nogal wat blessureleed, maar liefst 3 basis spelers konden niet aan de wedstrijd beginnen. Gelukkig voor KHC komen dan anderen sterk terug, want Brenn de Lange en Mike Frederiks speelden een prima wedstrijd. Wel kwam er weer een geblesseerde speler bij, Talha Ozen moest al in de 7e minuut het veld verlaten met een hamstring blessure wat hem enkele weken aan de kant zal houden. Invaller Jorik Schuur viel gelukkig goed in. Toch kwam De Merino’s tegen de verhouding in op voorsprong. Verdedigend ging het even mis en doelman Arian Sevok die tot dat moment onberispelijk zijn doel verdedigde zat er even naast 0-1. Na de thee een fanatiek strijdend KHC dat via Boaz Smit en Hushan Ali kansen kreeg. In de 60e minuut werd het eindelijk beloond. Jorik Schuur ging op links goed door. Gaf vervolgens de bal perfect op Hushan Ali die fraai scoorde. Deze laatste werd later tot man van de wedstrijd gekozen en gezien het harde werken was dit meer dan terecht. Aanvoerder Leroy Knol nam vervolgens het team op sleeptouw en KHC was enkele malen dicht bij een drie punter. Maar het had het geluk niet aan haar zijde zaterdagmiddag. Het miste zelfs een strafschop in de 1e helft na het neerhalen van Boaz Smit. Deze laatste wilde zelf de strafschop nemen en dat had hij beter niet kunnen doen, want de strafschop was een makkelijke prooi voor de Veenendaalse sluitpost. In de spannende slotfase ging het op en neer en had de score ook nog negatief voor KHC kunnen uitvallen. De uitstekend leidende scheidsrechter Gerlof Gils uit Winschoten maakte na 90 minuten een eind aan alle spanning. Een punt voor beide teams en dat was gezien de krachtverhoudingen uiteindelijk een terechte eind uitslag.

Resumerend: KHC heeft weer een puntje weten te sprokkelen. Het had gedurende een deel van de 2e helft de teugels in handen en had de wedstrijd in die fase kunnen beslissen. Te makkelijk de bal in leveren was hier deels debet aan. Ook in de afronding moet het beter. Daar stond tegenover dat De Merino’s een goed voetballend team heeft die zeker nog de nodige punten zal pakken. KHC had zelfs enkele malen geluk dat het niet wederom op achterstand kwam. KHC heeft nu 6 punten uit 5 gespeeld en staat 1 punt voor op de p/d plaatsen. Een overwinning is nodig om hier van los te komen.

Volgende week speelt KHC een uitwedstrijd. Het speelt dan tegen Dos’37 uit Vriezenveen. De Twentenaren hebben 8 punten en staan op een 5e plaats. KHC weet vaak goede resultaten te halen in Vriezenveen. Trainer Kenan Durmusoglu zal gebrand zijn op een goed resultaat tegen zijn oude club. Hopelijk doen de jongens een stapje extra voor de trainer. U kunt er bij zijn de wedstrijd op Sportpark  Het Midden in Vriezenveen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martin Baar uit Groningen. KHC gaat met de bus vertrek 12.30 uur.