Jager, R.

Accommodatie

Onbekend

KHC wint eindelijk eens weer.

KHC heeft eindelijk weer eens een wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Werd er de laatste wedstrijden soms goed gevoetbald, maar werden even zo vaak de punten ingeleverd. Zaterdagmiddag was dat totaal anders, er werd eigenlijk ronduit slecht gevoetbald tegen hekkensluiter Hulzense Boys.

Maar met veel inzet werden de punten meegenomen naar Kampen, en door de verlies partij van Vroomshoopse Boys tegen Bennekom is het gaatje geslonken naar twee punten. KHC ging goed van start, het zette de tegenstander gelijk onder druk en dat resulteerde direct in een aantal kansen. Nadat een inzet van Jeffrey de Nooijer tot hoekschop werd verwerkt, schaarde deze zich achter de bal. De bal werd voor het doel gebracht en prima ingekopt door de goed spelende Joshua van Marle. Hij bracht hiermee KHC al in de 2e minuut op voorsprong.

KHC ging door en het kreeg enkele prima mogelijkheden om de score uit te bouwen. Echter de spitsen van KHC waren niet scherp genoeg en zo kwam Hulzense Boys weer terug in de wedstrijd. In de 28e minuut een enorme kans voor Hulzense Boys via de sterke spits Menno Kamphuis toen hij alleen voor doelman Demi Loet-loetoer verscheen. Met een uiterste krachtsinspanning wist deze redding te brengen en bleef KHC op de been.

Een minuut later kwam KHC op 0-2, een pass van Jeffrey de Nooijer bereikte Brenn de Lange die fraai af ronde. Hulzense Boys speelde toen al met 10 man omdat een speler eraf moest met een 2e gelekaart.

Na de rust een fanatiek spelend Hulzense Boys dat met veel inzet probeerde de bakens te verzetten. De aansluittreffer kwam halverwege de 2e helft en KHC kon met kunst en vliegwerk erger voorkomen. Doelman Demi Loet-Loetoer moest enkele malen flink aan de bak. Het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Robert Jager uit Westerlee ( Winschoten) klonk de supporters van KHC dan ook als muziek in de oren.

Resumerend: KHC heeft in een matig gespeelde wedstrijd de punten over de streep getrokken en heeft weer volop mogelijkheden om zich rechtstreeks te handhaven in de 1e klasse. Het zal daarvoor alles moeten geven, want met inzet en strijd kan dat.

Zaterdag a.s. speelt KHC thuis tegen Deto uit Vriezenveen dat net als KHC op een p/d plaats staat. De wedstrijd op sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.H. Schuring uit Meppel.