Scheidsrechter

Rutgers, W.

Accommodatie

Onbekend

Voor aanvang van de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de vrijdag j.l. overleden Lammert ten Klooster.

KHC begon wederom scherp aan de wedstrijd, en met name Ibrahim Tuncer ging voorop in de strijd. Dat resulteerde in enkele kansen voor de spitsen.
De 1e mogelijkheid was in de 7e minuut. KHC mocht aanleggen voor een vrijeschop op 25 meter van het doel, maar de bal werd onbeholpen hard in de muur geschoten. In de rebound werd het speeltuig hard over de ballenvanger gemikt. De 1e kans voor FC Zutphen was in de 13e minuut na een fout in de defensie moest doelman Demi Loet-Loetoer zijn kunnen tonen. In de 14e minuut een kans voor de vrij staande Kevin Olaria, maar ook hij had het vizier niet op scherp zaterdagmiddag.
In de 16e minuut werd een mooie aanval van KHC afgevlagd, maar dit bleek een onjuiste waarneming van de neutrale assistent-scheidsrechter. In de 19e minuut wederom een goede mogelijkheid om de score te openen, nu was het Joshua van Marle die de bal net miste op aangeven van Joel Visscher.
Deze laatste bracht in de 28e minuut Brenn de Lange in stelling die eindelijk KHC op voorsprong wist te brengen 1-0.
In minuut later had Ibrahim Tuncer de  2-0 op de schoen, maar zijn inzet belande tegen de paal en zo kwam KHC sneu weg. In de 33e minuut ging Kevin Olaria alleen op de doelman af en leek het eindelijk 2-0 te worden. Maar de bal wou er niet in, ook niet net voor rust toen Jeffrey de Nooijer een pracht kans kreeg. Zo ging KHC met 1-0 de rust in terwijl het 3-0 had moeten zijn.

Dit brak de ploeg na rust op want FC Zutphen kwam terug in de wedstrijd. KHC had enorm veel gegeven in de 1e helft en kwam gedurende de 2e speelhelft behoorlijk onder druk. De behendige spits Joshua Palm soleerde enkele malen erg makkelijk door de Kamper defensie en KHC had het daar moeilijk mee. Dat resulteerde in de 58e minuut in de gelijkmaker via een kopbal van club topscoorder Mark Bloemendaal 1-1.
KHC kwam nog wel weer even terug in de wedstrijd. In de spannende slotfase kreeg het nog wat kansjes. Ook FC Zutphen kreeg via de snelle Bloemendaal nog een opgelegde kans, maar dat zou teveel van het goede zijn geweest. Doelman Loet-Loetoer moest in de slotfase nog naar de kant met een vervelende liesblessure. Zijn vervanger Justin Bruins deed het naar behoren. Zo eindigde een spannende wedstrijd in een terechte remise. De sportieve tweestrijd werd uitstekend geleid door de geroutineerde arbiter Wijnant Rutgers uit het Gelderse Dinxperlo.

Volgende week geen competitie voetbal voor KHC, dat door de winst van Vroomshoopse Boys het gaatje naar de veilige plek 10 zag oplopen tot 4 punten. Over 14 dagen de onvervalste derby tegen plaatsgenoot GoAhead Kampen. De Cocksianen zullen onze blauw-witten niks cadeau willen doen. Dus dat wordt een kraker van jewelste.

Donderdagavond a.s. speelt KHC een oefenwedstrijd in Oosterwolde tegen VSCO.