Scheidsrechter

Timmer, L.

Accommodatie

Onbekend

KHC ging goed van start in de uitwedstrijd tegen WHC uit Wezep. Al in de 3e minuut had KHC op voorsprong kunnen komen. Karim Gabara mocht aanleggen voor een hoekschop, de bal werd keurig voor het doel gebracht en Joshua van Marle kopte de bal hard tegen de lat. In de 7e minuut de 2e kans, Ibrahim Tuncer speelde de bal op Brenn de Lange die hard uithaalde. De bal ging rakelings naast het doel, en zo ging ook deze kans verloren. KHC zat er boven op en even later werd een inzet van Joel Visscher gepareerd door de doelman van WHC. Die zelfde doelman ging in de 15e minuut de fout in. Een lange bal naar voren werd door hem gemist en Kevin Olaria wist wel raak met deze mogelijkheid 0-1.

Pas in de 30e minuut de eerste mogelijkheid voor WHC. Het mocht aanleggen voor een vrijeschop, maar de harde inzet werd uitstekend uit de linkerbovenhoek gehaald door sluitpost Demi Loet-loetoer. Nadat ook KHC nog een kans kreeg via een inzet van Burak Alp kwam WHC op gelijke hoogte in de 37e minuut.
Joel Visscher stond bij een situatie teveel naar voren, ging achter een aanvaller aan en maakte ongelukkig een overtreding op een aanvaller. De toegekende strafschop werd hard en onberispelijk ingeschoten 1-1. In de slotfase van de 1e helft kwam KHC nog een keer goed weg toen een harde inzet via de onderkant lat terug het veld in kwam.

Na de rust een matig begin en moest doelman Loetoer direct al redding brengen. WHC dat loerde op de counter kwam in de 56e minuut op voorsprong. Wederom kreeg het teveel ruimte op de rechter vleugel, de bal werd voor het doel gebracht en Nick Notrot schoof onbedoeld de bal achter zijn eigen doelman. Was dit niet gebeurt was de bal er waarschijnlijk ook in gegaan want achter Notrot stond iemand geheel vrij.

Daarna een fase waarin nogal slordig gespeeld werd door met name de spitsen, veel bal verlies en dit kwam het spel niet ten goede. Toch kreeg KHC een paar beste kansen, een harde inzet van Joshua van Marle werd door de Wezepse sluitpost tot hoekschop verwerkt. En ook een poeier van Burak Alp in de slotfase werd boven uit de hoek gehaald. Zo waren de beide doelmannen bepalend voor de uitslag. Scheidsrechter Luuk Timmer uit Apeldoorn floot een prima wedstrijd.

Resumerend: een onverdiende nederlaag, omdat KHC minimaal een gelijkspel verdiende. Echter het zal de kansen beter moeten benutten, want dat moet en kan beter. Met name de ongelukkig spelende spitsen moeten zich dit aantrekken.

Volgende week spelen we thuis tegen FC Zutphen. Hopelijk heeft KHC dan ook weer eens de geluksfactor aan zijn zijde, want die is de laatste tijd ver te zoeken. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Rutgers uit Dinxperlo.