Scheidsrechter

Dijk, Jan van

Accommodatie

Onbekend

Als je de uitslag van de zaterdagmiddag gespeelde wedstrijd Bennekom – KHC leest denk je dat KHC een geweldig pak slaag heeft gekregen in Bennekom.
Het tegendeel is waar want een gelijkspel had de verhoudingen beter weer gegeven. KHC begon uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd, al was de 1e kans voor Bennekom. De inzet werd goed tot hoekschop verwerkt door doelman Demi Loet-Loetoer. In de 5e minuut kwam KHC verrassend op voorsprong. Jeffrey de Nooijer mocht aanleggen voor een hoekschop, bracht de bal voor het doel, en uit de afgeslagen bal was het Joshua van Marle die de bal hard in schoot 0-1. Vervolgens kwam KHC goed weg een doelpunt van Bennekom werd geannuleerd wegens buitenspel. In het vervolg van de 1e helft was het Bennekom die de lakens uitdeelde. De verdediging van KHC kwam onder druk te staan en de gelijkmaker kwam er in de 32e minuut. Even later leek Bennekom op voorsprong te komen maar de verdediging van KHC hield stand tot de rust 1-1.

Na de thee een beter KHC dat aanzette om de score te verhogen. In de 51e minuut een mooie kans voor Ibrahim Tuncer op aangeven van Karim Gabara. Maar de inzet ging rakelings over. KHC kreeg kans op kans, maar de doelman van Bennekom bleek in topvorm en ranselde letterlijk alle ballen uit het doel. In de 56e minuut had de doelman alle geluk van de wereld toen een harde inzet van Ibrahim Tuncer tegen zijn hoofd kwam en niet het doel inging. Even later een dot van een kans voor de hard werkende Joshua van Marle, maar ook hij had het geluk niet aan zijn zijde.

Bennekom wist intussen op voorsprong te komen uit een hard zondagsschot vanaf 30 meter stond het zomaar 2-1. En als alles tegenzit is er een niet te missen kans voor Kevin Olaria. In de 68e minuut mist hij een opgelegde kans voor open doel, door de bal hard tegen de paal te schieten. Het zat KHC niet mee, en toen Bennekom in de 77e minuut de 3-1 scoorde was KHC een geknakte ploeg. Bennekom liep nog uit naar 5-1 maar dat is alleen voor de statistieken. De goed leidende scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten hield de kaarten op zak in deze sportieve ontmoeting.

Resumerend een gevoelige nederlaag voor KHC, die door het wederom missen van opgelegde mogelijkheden met een kater naar huis ging. Gelukkig is KHC niet weg gespeeld en dat bied dan weer mogelijkheden voor de volgende wedstrijd.

KHC speelt volgende week wederom uit. We gaan naar WHC uit Wezep, de wedstrijd op Sportpark Mulderssingel begint om 14.30 uur een staat onder leiding van scheidsrechter L.Timmer uit Apeldoorn