Vos, M.

Accommodatie

Onbekend

KHC is er in geslaagd om een punt over te houden tegen het technisch betere Duno Doorwerth.
De nummer 3 van de ranglijst doet volop mee voor het kampioenschap. KHC ging niet goed van start het liet zich onder druk zetten en er ontstonden direct al enkele scoringskansen voor de bezoekers.

In de 3e minuut al een strafschop toegekend nadat Ibraham Tuncer dom een tegenstander over de knie nam. Duno wist wel raad met dit buitenkansje 0-1.
Even later in de 11e minuut leek het al 0-2 te worden maar ditmaal kwam de bal terug van de lat.
Enkele minuten later claimde KHC een strafschop na onderuit halen van Jeffrey de Nooijer die een ongelukkige wedstrijd speelde.
De strafschop kwam er niet en KHC moest volop aan de bak tegen het af en toe subliem spelende Duno dat enkele zeer technische spelers bezit.
KHC leek daarna wat beter in de wedstrijd te komen, en wist de schade tot rust te beperken tot 0-1.

Na de thee een verbeten KHC dat opzoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er al vlot want in de 48e minuut werd Joel Visscher onderuit gehaald in de 16, kreeg KHC een penalty en de overtreder rood wegens het neerleggen van een doorgebroken speler. Jeffrey de Nooijer schoot de bal hard via de doelman in het net. Daarna golfde het spel op en neer met de beste kansen voor KHC.
Beide doelmannen moesten volop aan de bak, en deden dit met enkele fantastische reddingen zeer goed.
Duno liep vervolgens weer tegen rood aan, de beste speler van het veld nr 17 kon wegens natrappen van Joel Visscher van het veld en ook de assistent trainer die het veld in liep kon vertrekken.
KHC had echter pech dat Lesley de Munnik er geblesseerd af moest. KHC moest zowaar tegen 9 Duno spelers nog opletten voor een tegentreffer.

Toch had KHC de wedstrijd kunnen beslissen in de slotfase, Nick Notrot ging alleen op de doelman af en werd onderuit gehaald, dit maal geel in plaats van rood en enkele minuten later was het Kevin Olaria die zijn inzet met het hoofd via de vingertopper tot hoekschop zag verwerkt. Duno ging in deze fase enkele malen door het oog van de naald. Het eindsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter Martijn Vos uit Warsveld kwam voor menig KHC supporter als geroepen.

Resumerend een verdienstelijk gelijkspel tegen een goede tegenstander. Door dit gelijkspel en de winstpartij van Vroomshoopse Boys op Dos’37 moet KHC volop aan de bak in de strijd voor rechtstreekse klasse behoud. De komende 2 weken staan er beker/inhaal wedstrijden op het programma.

Volgende week zaterdag 25 februari spelen we niet. De week erna 4 maart oefenen we tegen buurman IJVV uit IJsselmuiden. De wedstrijd op sportpark De Venen begint om 14.30 uur.