Onbekend

KHC 2 wint opnieuw en neemt de koppositie over!
KHC 2 – Oranje Nassau 3
Uitslag 4-1 (0-0)
Afgelopen zaterdag mochten de mannen van KHC 2 om 12.00 uur aftrappen tegen Oranje Nassau 3. De nachtvorst had inmiddels plaats gemaakt voor een aangenaam zonnetje waardoor de temperatuur begon wat op te lopen. Het was dan ook prachtig voetbalweer, aan de omstandigheden kon het vandaag dan ook zeker niet liggen.
KHC begint goed aan de wedstrijd en probeert de druk direct op te voeren tegen Oranje Nassau. De eerste twintig minuten gaat de bal snel rond, de tegenstander wordt tot diep op de eigen helft teruggedrongen. Het veldoverwicht resulteert in een behoorlijk aantal ‘halve’ kansen, waarbij acties net te ver worden doorgevoerd of de beslissende eindpass niet aankomt. De vroege voorsprong blijft dan ook uit.
Na 20 minuten voetbal gaat het tempo omlaag en wordt KHC slordig. Tegenstander Oranje Nassau weet hier een aantal keer gebruik van te maken, met name via een handige buitenspeler op de linker flank. Grote kansen voor de tegenstander levert het nog niet op. Het gevaarlijkste moment voor de goal van KHC in de eerste helft komt misschien wel van keeper Justin Bruin zelf wanneer hij wat ongelukkig op de bal gaat staan. Uiteindelijk kunnen beide ploeg met een 0-0 stand de kleedkamers opzoeken.
Na een korte rustpauze komen de manschappen weer het veld op. Enes Ustundag die later nog bij het 1e moet aansluiten is in de kleedkamer achter gebleven, hij wordt vervangen door Jesper Westendorp. Aan het spelbeeld verandert er in het begin van de tweede weinig. KHC probeert het de tegenstander opnieuw direct moeilijk te maken en de tegenstander zakt terug op de eigen helft. Alleen met het verschil dat de mannen nu wel tot scoren komen. Bjorn van Enk stuurt in de 55e minuut Jelle Rupert weg en die weet de keeper in de verre hoek te verschalken. Niet veel later komt ook de 2-0 op het scorebord. Wiechel Smit mist eerst nog een 100% kans maar niet veel later komt hij wel tot scoren wanneer hij opnieuw in stelling wordt gebracht, een voorzet vanaf de zijkant wordt keurig binnen gewerkt.
KHC verzuimt vervolgens verder uit te lopen en Oranje Nassau blijft daardoor in de wedstrijd. Na 63 minuten komen ook de bezoekers tot scoren. KHC heeft moeite om een corner weg te werken en daardoor weet Oranje Nassau uiteindelijk de bal achter keeper Justin Bruins te frommelen. De bezoekers uit Almelo geloven vervolgens terecht nog in een resultaat. Sahan Taskiran wordt in 64e minuut naar de kant gehaald, voor hem komt Giovanni Klappe in de ploeg. Kort na de aansluitingstreffer denken beide ploegen opnieuw een doelpunt te maken, een doelpunt wat ze ook beide weer afgekeurd zien worden na tussenkomst van de grensrechter. De stand blijft ongewijzigd, 2-1 voor de thuisploeg. In de 75e minuut komt Ahmed Elatar in de ploeg voor Wiechel Smit. Ahmed moet voor nieuwe energie zorgen in de voorhoede.
Na 82 minuten voetbal weet opnieuw Jelle Rupert het net te vinden, hij zorgt met zijn tweede treffer van de middag voor de bevrijdende 3-1. Jelle maakt zijn tweede doelpunt van de middag, waardoor verzet van de bezoekers is gebroken. Niet veel later zet invaller Ahmed Elatar met zijn doelpunt de eindstand op het scorebord, 4-1. De uitstekend fluitende S. Yankeng Dassi fluit vervolgens voor het eind van de wedstrijd.
Door verrassend puntverlies van concurrent ZAC 2 heeft KHC 2 de eerste plaats in de competitie overgenomen van de Zwollenaren. Volgende week spelen de nummers 2 (ZAC 2) en 3 (Be Quick ’28 2) van de competitie tegen elkaar. KHC 2 kan dan mogelijk verder uitlopen wanneer het weet te winnen bij ASC in Dalfsen. Aanvang wedstrijd 12.30 uur, wie komt ons aanmoedigen?