9 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

KHC moest zaterdagmiddag aantreden tegen Owios uit Oldebroek. De Oldebroekers getraind door Kampenaar Guido Vlierhuis maakten een wat povere indruk zaterdagmiddag.
De eerste 10 minuten waren trouwens wel voor de Oldebroekers maar daarna was het KHC dat de aanval zocht. In de 9e minuut een goede individuele actie van Burak Alp maar in plaats van de bal af te leggen ging hij voor eigen succes en werd de bal gestopt door de doelman.
Enkele minuten later werd Alp onreglementair gestopt enkele meters buiten de 16 meter, en mocht KHC aanleggen voor een vrijeschop.
Karim Gabara schoot de bal schitterend in de linkerbovenhoek en liet de Owios doelman kansloos. KHC bouwde de voorsprong verder uit. In de 21e minuut kreeg het daarbij de hulp van een Owios verdediger die langs de bal schoot. Karim Gabara kon vervolgens alleen op de doelman af, was niet zelfzuchtig en gaf de bal perfect af op Kevin Isidora die het laatste tikje gaf 0-2.
KHC was in die fase heer en meester maar was niet nauwkeurig in de afwerking want het morste met de kansen. In de 30 minuut een solo van Jorian Wellenberg waarbij hij langs 3 a 4 verdedigers mocht. Zijn inzet ging echter rakelings naast. Enkele minuten later had Wellenberg pech dat de bal gestopt werd na een voorbereidende actie van de goed spelende Joel Visscher. Enkele minuten later had KHC wederom geen geluk een harde inzet van Karim Gabara belande tegen de lat.

Na de rust zakte de wedstrijd wat weg, KHC werd slordig in met name de afwerking. KHC beroerde wederom de lat en een inzet van Ibrahim Tuncer werd uitstekend gepareerd door de Oldebroekse sluitpost. Daarna werd de wedstrijd stil gelegd door arbiter Hendriksen wegens onweer. Na een kwartier verschenen de spelers weer en kon de wedstrijd uit gespeeld worden. KHC kreeg nog een strafschop te nemen nadat uitblinker Karim Gabara door de doelman onderuit was getrokken. Invaller Ibrahim Tuncer waande zich even in Circus Boltini en probeerde met een Panenka achtige act de doelman te verschalken. Dit mislukte en Owios kreeg nog een kans om de aansluit treffer te maken. Echter dit lukte niet en zo won KHC ook haar 2e beker wedstrijd.

Resumerend: Een verdiende overwinning voor KHC ondanks het af en toe slordige spel in met name de 2e helft. Volgende week de laatste wedstrijd in de poule fase van de beker tegen oude bekende Heerde. De Veluwenaren speelden vaak tegen KHC toen deze nog acteerde op de zondag.

Let op de wedstrijd op sportpark Molenbeek aan de Veldweg 1A in Heerde begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.P Oehl  uit Zwartsluis.