Datum

2 september 2017 17:00

Accommodatie

Onbekend

Vorig seizoen werd nipt met 0-1 verloren in de bekerwedstrijd tegen buurman Dos Kampen. Ook nu mochten beide kemphanen weer het seizoen tegen elkaar openen. KHC begon goed aan de wedstrijd. Het zette Dos onder druk en Ibrahim Tuncer mocht op randje buitenspel doorgaan in de 7e minuut. Oog in oog met de doelman mikte hij net naast. Daarna enkel kansen voor KHC en het was wachten op een doelpunt. In de 26e minuut was het wel raak, doelman Kevin Dijkstra liet de bal los en de behendige Ibrahim Tuncer bracht nieuweling Desley Goosen in stelling die fraai scoorde. In de 28e minuut de 1e echte kans voor Dos Kampen maar Tom Diender zag zijn inzet rakelings naast het doel gaan. KHC morste vervolgens met de kansen, Ibrahim Tuncer en Romano Luhukay kregen beiden een vrijeschiet kans om de score te verhogen. In de 38e minuut had Tuncer meer geluk, hij maakte zich knap los van de tegenstander en schoot de bal hard in het doel. Na de thee kreeg KHC direct een aantal kansen, maar daarna kwam een periode dat Dos behoorlijk aanzette en ook KHC een aantal keren goed weg kwam. Met name in de verdediging werden een aantal fouten gemaakt en moest keeper Roy van Dijk een aantal keren zijn kunnen tonen. Dos Kampen kwam in die fase op 2-1 en KHC moest even flink aan de bak. In de slotfase trok het de wedstrijd weer naar zich toe. De score werd uitgebouwd, Romano Luhukay liet het publiek zien dat wij wat in huis heeft, na een fraaie individuele actie bediende hij Durk van der Leest die even zo fraai raak kopte 3-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Invaller Chris van Dijk bepaalde de eindstand in blessuretijd nog op 4-1.

Zo eindigde de Kamper derby in een volkomen terechte 4-1 overwinning voor KHC, omdat het de betere ploeg was zaterdagmiddag. De sportieve wedstrijd werd prima geleid door scheidsrechter Paul van Koolwijk uit Angeren. Volgende week speelt KHC de 2e bekerwedstrijd tegen Owios uit Oldebroek, waar Kampenaar Guido Vlierhuis trainer is. De Oldebroekers wonnen net als KHC hun 1e bekerwedstrijd uit met 0-2 bij zondag 2e klasser Heerde. De wedstrijd in Oldebroek op Sportpark Bovenmolen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D.J. Hendriksen uit Dodewaard.