19 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

KHC speelt zich veilig tegen Dos’37.

KHC probeerde zaterdagmiddag fel van start te gaan tegen het stugge Dos’37. Maar het maakte teveel fouten om de tegenstander onder druk te zetten. Het was dan ook Dos’37 die in de 1e helft de beste kansen kreeg, en de bovenliggende partij was. In de 20e minuut de 1e echte mogelijkheid voor KHC. Jeffrey de Nooijer schaarde zich achter een vrijeschop rand 16 meter, maar zijn te slappe inzet belande in de handen van de doelman. Eerst werd nog een doelpunt van KHC afgekeurd wegens te opzichtig duwen van de doelman door de Nooijer op een doorkop bal van Durk van der Leest.

Vervolgens kwam Dos’37 op een verdiende 1-0 want KHC speelde in die fase niet goed. Gelukkig werd er niet nogmaals gescoord door Dos’37 voor rust en was er de mogelijkheid de schade in de 2e helft te repareren.

Na de thee een ander KHC dat beter begon te voetballen. Bij een door Durk van der Leest genomen vrijeschop kon de doelman van Dos’37 de bal nog nipt tot hoekschop tikken. Een volgende kans was voor Nick Notrot die een vrije schietkans voor het doel hard over schoot. In de 66e minuut werd het middels een door Jeffrey de Nooijer genomen strafschop 1-1 . De bal ging op de stip na aantikken van Karim Gabara.

Hierna gooide KHC alle chroom van zich af en nam het initiatief in handen. Dos’37 werd goed onder druk gehouden, en kwam er in die fase niet meer aan te pas. Trainer Herman Oosterhaar bracht enkele wissels in, waaronder de 7 maanden geblesseerde Ibrahim Tuncer. De jongeling worstelde lange tijd met een in de thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld opgelopen hersenschudding. Ernstige pijnklachten hielden hem lange tijd aan de kant, en het was mooi te zien dan hij weer kon voetballen. Want voetballen dat kan hij, bij de eerste de beste gelegenheid maakte hij een fantastische rush. Passeerde 3 a 4 spelers en gaf de bal perfect voor op Karim Gabara die even zo fraai scoorde.

In de eind fase hield KHC goed stand en gaf  het weinig meer weg, en controleerde het de wedstrijd. Het eind signaal van arbiter Frans Assink klok KHC dan ook als muziek in de oren, want met deze zege is KHC verzekerd van wederom een jaar 1e klasse.

Resumerend: Een moeizame maar terechte zege voor KHC, dat voor de rust een te gespannen indruk maakte. Na de rust kreeg het de wedstrijd onder controle en kreeg het een veldoverwicht dat resulteerde in de zo belangrijke zege. Vreugde was er dan ook bij de vele meegereisde supporters en bestuurders want voetballen in deze kwalitatieve 1e klasse D is het mooiste wat er is.

Bij terug komst in Kampen werd er nog even flink feest gevierd, in de kantine op Sportpark De Venen. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen, dan ontvangt KHC het reeds gedegradeerde FC Zutphen. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint ( let op) om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pascal Souhuwat uit Groningen.

Na afloop is er livemuziek in de KHC kantine.