Datum

14 april 2018 14:45

Accommodatie

Onbekend

Het wilde maar niet lukken met KHC de laatste weken. Ondanks dat het af en toe uitstekend speelde moest het even zo vaak de punten delen of inleveren. Zaterdag in de uitwedstrijd speelde het alle frustratie van zich af. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Jan van Dijk nam KHC het initiatief. Al in de 2e minuut van de wedstrijd moest de doelman van Nunspeet in actie komen. Een harde inzet van de op dreef zijnde Romano Luhukay werd maar nipt tot hoekschop verwerkt.

Een gedreven KHC kreeg enkele kansen om de score te openen, maar tegen de verhouding in kwam Nunspeet in de 14e minuut tot scoren na een fout in de KHC defensie. KHC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, het kreeg diverse mogelijkheden en in de 26e minuut kwam de terechte 1-1. De uitstekend spelende Durk van der Leest kopte vanuit een onmogelijke positie de bal voor het doel, en Karim Gabara ronde het even zo fraai af.

Hierna een slordige fase van KHC zonder dat het verder schade opliep.

Na de pauze een ontketend KHC dat veruit de betere ploeg was. Het overklaste Nunspeet soms dat geen raad wist met de snelle aanvallen van KHC. In de 48e minuut leek KHC op voorsprong te komen maar een harde inzet van Jeffrey de Nooijer ging maar net naast.  Durk van der Leest kopte de bal snoei hard tegen de lat, en het was wachten op een treffer.
Die kwam er in de 62e minuut, via een geweldig mooi doelpunt van Romano Luhukay die de bal in een individuele actie snoei hard in de rechter kruising schoot.

Enkele minuten later had Karim Gabara de wedstrijd in het slot kunnen gooien, op aangeven van Jeffrey de Nooijer miste hij een honderd procent scoringskans. De Nooijer maakte er even later toch 1-3 van in een mengeling van spelers deponeerde hij de bal over de doellijn. Op advies van de neutrale assistent scheidsrechter die op de achterlijn stond werd de treffer toegekend.

In de slotfase werd het nog 1-4 via een treffer van wederom Karim Gabara na voorbereidend werk van de prima spelende Joel Visser. Scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten floot een prima wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft uitstekend zaken gedaan zaterdag. Het speelde bij vlagen heel erg goed, en alles wat de laatste weken tegen zat kwam er nu wel uit. Met name op het middenveld werd prima gespeeld waarbij Talha Ozen opviel door zijn onuitputtelijke conditie, wat een inzet heeft  deze speler laten zien zaterdagmiddag, zonder de anderen tekort te doen. Het was zonder meer een geweldige team prestatie.

Maar er daar komt ie, één zwaluw maakt nog geen zomer, KHC heeft nog 5 zware wedstrijden te gaan, in deze prachtige 1e klasse D. Zaterdag speelt KHC wederom een uitwedstrijd tegen ASVD uit Dronten dat een flink pak slaag kreeg zaterdagmiddag van SDV Barneveld.

De wedstijd in Dronten op het Burgemeester Dekker sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter.