Datum

7 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de onderste regionen van de 1e klasse D is het punten sprokkelen om de p/d plaatsen te ontlopen. KHC en DZC’68 behoren tot de grote groep die daar voor in aanmerking komen. Dus was het van belang om 3 punten te pakken in de onderlinge wedstrijd van afgelopen zaterdagmiddag. KHC en DZC’68 gingen behouden van start, angst zat in beide teams om een achterstand op te lopen en dit kwam het spel niet ten goede. Na wat plaagstootjes over en weer was er in de 18e minuut een goede mogelijkheid voor KHC om de score te openen. Een snelle uitbraak via de goed spelende Karim Gabara werd de bal voor het doel gebracht. Echter Jeffrey de Nooijer wist het net niet te vinden. Vervolgens een fase met slordig voetbal, er werd hard gewerkt om in bal bezit te komen, maar vaak werd deze weer ingeleverd. Intussen begon KHC wat op stoom te komen en de verdedigers hadden handen vol werk aan de snelle bewegelijke Romano Luhukay. Met kunst en vliegwerk werd hij afgestopt wat enkele gele kaarten opleverde. Aan de andere kant wat kansen voor DZC’68 maar met enkele prima reddingen wist doelman Justin Bruin zijn doel schoon te houden. Na de thee ging KHC op jacht naar een treffer want met 1 punt schiet het ook niet veel op. Kansen kwamen er voor Jeffrey de Nooijer en Durk van der Leest die een harde inzet in de handen van de doelman kopte. In de 67e minuut kwam de bevrijdende treffer, Karim Gabara plaatste de bal naar de op rechts opkomende Burak Alp. De alleen op het doel afgaande Alp maakte geen fout door de bal strak langs de doelman te plaatsen 1-0. In de 82e minuut had Nick Notrot nog een mooie kans om KHC op de verdiende 2-0 te brengen. DZC’68 ging in de slotfase alles of niets spelen. Bij een uitbraak op links verkeek doelman Bruins zich op de snelheid van de bal kwam te snel uit zijn doel. DZC’68 wist hierdoor de gelijkmaker te maken, KHC met een kater achter latend. De sportieve wedstrijd werd prima geleid door arbiter Meine de Boer uit Harderwijk.

Resumerend: Helaas weer geen winstpartij voor KHC dat maar niet genoeg tot scoren weet te komen. Het werkt ontzettend hard en ook Vrouwe Fortuna heeft het niet op de hand. Volgende week speelt KHC uit tegen Nunspeet dat even eens als KHC in de hoek zit waar de klappen vallen. Het verloor afgelopen zaterdag met 0-1 van SDV Barneveld. De wedstrijd op sportpark De Wiltsangh in Nunspeet begint om ( let op) 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. van Dijk uit Dronten.