Datum

31 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

KHC begon goed zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen WHC uit Wezep. Al in de 1e minuut ging een felle Karim Gabara er op rechts van door, met een forse overtreding werd hij vervolgens gestuit. Enkele minuten later werd het toch 0-1. Burak Alp stuurde Karim Gabara weg op rechts, en de perfecte voorzet werd met een harde schuiver afgerond door Jeffrey de Nooijer. KHC kreeg in de 14e minuut nog een goede mogelijkheid om de score te vergroten, maar een harde inzet werd geblokt door een eigen speler.

Langzamerhand kreeg WHC wat meer grip op een fel spelend KHC. Dat resulteerde in enkele scoringskansen maar doelman Justin Bruins kon met enkele reddingen zijn doel schoon houden. Tot in de 36e minuut WHC een vrijeschop mocht nemen rand 16 meter. De perfect genomen vrijeschop werd hard in de linker benedenhoek geschoten door Vincent Oosterkamp die daarmee zijn klasse bewees.
KHC had het in die fase niet het speelde te onnauwkeurig in de passing en dat kwam het spel niet ten goede.

Na de rust een gelijk opgaande strijd met over en weer wat kleine mogelijkheden. In de 52e minuut was er een kans voor Romano Luhukay op aangeven van Jeffrey de Nooijer, maar ook Luhukay had het vizier niet op scherp.
In de 74e minuut werd het verrassend 2-1 uit wederom een identieke vrijeschop rand 16 meter. Vincent Oosterkamp herhaalde het huzarenstukje door de bal weer strak in de linker benedenhoek te deponeren.

KHC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Mittchel Hooisma werd gebracht voor de moe gestreden Luhukay en dat bracht wat meer vaart in de aanval. KHC claimde in die fase 2 keer een strafschop welke het niet kreeg. De laatste was er zeker één want de verdediger van WHC maakte duidelijk hands in de 16 meter en had zijn arm ver van het lichaam. Zo zat het dan ook weer even niet mee. En als je dan vervolgens met drie spelers oog in oog met de doelman de bal er niet in krijgt dan speel je een verloren wedstrijd.

Resumerend: Het zit KHC even niet mee, met een vierde verliespartij op rij. Echter de ploeg speelde veel beter dan vorige week tegen Vroomhoopse Boys. Nu nog even de puntjes op de i wat betreft de slordigheden en het te snel inleveren van de bal en het komt goed.
In die vier verlies partijen was drie maal de tegenstander er één van de top vier, en in die wedstrijden is KHC niet één keer weg gespeeld dus dat bied perspectief voor de komende 7 finale wedstrijden. Het wordt ongekend spannend in deze prachtige 1e klasse D.

Volgende week een belangrijke wedstrijd tegen het Doetinchemse DZC’68 dat 1 punt beneden KHC staat. Deze kraker op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter M.de Boer uit Harderwijk.