Datum

17 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op een zeer koud Sportpark Het Lageveld in Wierden moest KHC zaterdagmiddag aantreden tegen SVZW. De tegenstander bivakkeert in de kopgroep die strijd om de titel. KHC gaat voor directe handhaving, en een plek in de middenmoot zou een fantastische prestatie zijn.
De wedstrijd was nog maat net aan de gang of SVZW mocht een gevaarlijke vrijeschop nemer rand 16 meter, na een overtreding van Joel Visscher. De gerichte inzet werd prima tot hoekschop getikt door KHC doelman Roy van Dyk.
In de 11e minuut leek KHC de score te openen, spits Jeffrey de Nooijer nam de bal aan maar stond net niet goed achter de bal en beroerde deze met arm of hand. Het feest ging niet door en de Nooijer werd bestraft met geel. In de 16e minuut wederom een kans voor de Nooijer na gepruts in de SVZW defensie.

Hierna een fase dat SVZW diverse kansen kreeg en KHC doelman Roy van Dyk enkele prima reddingen verrichte. KHC kreeg ook nog een prima kans Romano Luhukay zag zijn inzet maar nipt getoucheerd worden door de SVZW doelman.
In de 36e minuut kwam SVZW toch op een voorsprong. Nadat de bal eerst via de onderkant lat het doel uit stuiterde was, werd er in de rebound gescoord. KHC claimde hierbij een handsbal van een SVZW speler te hebben gezien, maar de treffer werd door de arbitrage toegekend.

Na de rust een fel strijdend KHC dat kansen kreeg via Brenn de Lange en Jeffrey de Nooijer. SVZW wist zich geen raad met het spel van KHC en trapte de ballen maar lukraak weg en van paniek was enige sprake. De doelman van SVZW verrichte enkele prima reddingen en de bal werd zelfs een keer van de lijn gehaald.
In de 74e minuut werd de doorgebroken Mitschell Hooisma onderuit gehaald op de rand 16 meter. Het gevolg was een rode kaart en een directe vrijschop voor KHC. Waar iedereen Karim Gabara achter de bal verwachte wegens zijn enorme mooie vrijeschop was het Jeffrey de Nooijer die de bal rechtstreeks in de handen van de doelman deponeerde. Die zelfde de Nooijer wist KHC enkele minuten later wel op gelijke hoogte te brengen. Een door Karim Gabara genomen hoekschop werd hard achter de doelman gekopt.
Hierna een bloed stolpende fase, KHC rook bloed en wilde de 3 punten mee nemen naar Kampen. SVZW wankelde en stond onder grote druk want aanval op aanval werd uit gevoerd op het doel van SVZW.

KHC wilde misschien wel teveel want het kreeg een enorme dopper te verwerken. Bij een tegenaanval stond het net even niet goed, na slordig balverlies in de middenlinie. De bal belande eerst nog tegen de lat, maar belande uiteindelijk toch nog achter doelman Roy van Dyk.

Resumerend: Een uiterst gevoelige en onterechte nederlaag voor KHC. Het had minimaal recht op een punt en misschien wel meer. Maar met lef en passie gespeeld om de 3 punten mee te nemen is niet gelukt, en daarom moeten we maar weer uitkijken naar de volgende wedstrijd. Als KHC dan net zoveel geeft als in deze wedstrijd komen de punten die nog nodig zijn vanzelf.

KHC speelt volgende week thuis tegen hekkensluiter Vroomshoopse Boys waarvan uit werd gewonnen met 1-3. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter   Paul Lips uit Groningen.

Na afloop is er muziek in de kantine met zanger Rob Hollander.