Datum

17 februari 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Na de winst partij tegen FC Zutphen moest KHC wederom aantreden in een uitwedstrijd. Het competitie programma is wat door elkaar gehaald, en zo speel je maar zo 3 maal achter elkaar uit. Met 5 punten uit 3 wedstrijden heeft KHC dat prima gedaan.

Zaterdag tegen SDV Barneveld waar bijna nooit punten werden gehaald begon KHC uiterst effectief. Al in de 5e minuut bracht Karim Gabara KHC met een prachtige individuele actie op een 0-1 voorsprong. Ergens op het middenveld pikte hij de pal op, soleerde langs een aantal verdedigers en schoot de bal over de te ver voor zijn doel staande Barneveldse sluitpost. Heel lang kon KHC niet genieten van de voorsprong want in de 13e minuut kwam SDV Barneveld al weer op gelijke hoogte. Een pass van oud Kampenaar Rob Knul bereikte Ricardo Mengerink die fraai de 1-1 scoorde door de bal strak in de rechter benedenhoek te schieten.
In de 20e minuut een voorzet van Romano Luhukay op Kevin Isidora, welke tot hoekschop werd verwerkt. KHC kreeg het in de slotfase van de 1e helft moeilijk en kwam onder druk te staan. Goed verdedigen en een dosis geluk hielden KHC aan de goede kant van de score in die fase.

Na de thee een hard wekend KHC dat met name verdedigend goed stond, en weinig krimp gaf. Op het middenveld werden de ballen nog wel eens ingeleverd en dat hield de wedstrijd tot het laatst spannend.

De van een operatie terug gekomen Burak Alp werd in de 72e minuut ingebracht voor de moe gestreden Kevin Isidora en Talha Ozen werd vervangen door Jorian Wellenberg.. In de slotfase kwam KHC nog even onder druk, maar in de stand kwam geen verandering meer. Scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo deed het prima in deze terechte puntendeling.
Resumerend: KHC heeft het goed gedaan, door een punt te pakken tegen SDV Barneveld. Het deed dit door hard te werken, en uiteraard door met een fantastisch doelpunt van Karim Gabara te starten.

Volgende week geen competitie verplichtingen.