Datum

10 februari 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de ruime nederlaag van FC Zutphen in Wierden was het oppassen voor KHC zaterdag j.l. De tegenstander had een gevoelige historische 0-10 nederlaag opgelopen tegen titelkandidaat SVZW uit Wierden. Het was dan ook oppassen voor onderschatting, want na zoiets verschijnt een tegenstander vaak scherp aan de start.

KHC had het dan ook gedurende de gehele wedstrijd lastig tegen een fel op de bal jagend FC Zutphen dat veel strijd leverde. KHC daarin tegen speelde slordig, het veroverde de bal telkens wel weer, maar de vervolg actie was vaak zeer slordig en onnauwkeurig. Dat bracht de ploeg enkele malen goed in de problemen.
Na 15 minuten kwam KHC wel op voorsprong, een diepte pass bereikte Karin Gabara die fraai scoorde. Daarna een beter FC Zutphen dat KHC onder druk hield en KHC wankelde af en toe. Het resulteerde in de 31e minuut in de verdiende gelijkmaker op dat moment. Vanuit een vrijeschop 10 meter buiten de 16 meter was het Muhammet Kaya die raak kon schieten 1-1. De KHC defensie zag er daarbij niet goed uit, de muur stond niet goed en ook doelman Justin Bruins kon de treffer niet tegenhouden. In het vervolg een gelijk opgaande strijd met in de 36e minuut een dot van een kans voor Jeffrey de Nooijer die helemaal vrij voor het doel ruim naast schoot.

Na de thee het zelfde spelbeeld, een hard werkend FC Zutphen probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Over en weer waren de kansen spaarzaam. Toch nam KHC na 58 minuten weer de voorsprong. De hard werkende Jeffrey de Nooijer maakte zijn fout van de 1e helft goed door nu wel te scoren. Behendig werkte hij de bal achter doelman Marijn Sangers. In de 70e minuut werd de bal vanuit een door Karim Gabara genomen hoekschop rakelings naast gekopt door Brenn de Lange.
De wedstrijd had nog een ongekend felle slot fase want FC Zutphen vocht voor wat het waard was, en KHC kroop enkele malen door het oog van de naald. Toch was de beste kans in de slotfase voor KHC, Joel Visscher bewaarde echter oog in oog met de doelman niet de rust en schoot de bal tegen de doelman aan zodat deze kans verloren ging. Het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten klonk menig KHC-supporter prima in de oren.

Resumerend: KHC heeft in een moeilijke wedstrijd in Zutphen de punten meegenomen. Alles behalve makkelijk ging dit niet want FC Zutphen bleek een taaie tegenstander zaterdagmiddag. KHC besliste uiteindelijk op kwaliteit de wedstrijd in een 1-2 overwinning en dat voelde goed natuurlijk. Toch zal het volgende week uit tegens SDV Barneveld uit een ander vaatje moeten tappen. Dan zullen nauwkeurigheid en oplettendheid weer zekerheden moeten zijn anders komt KHC met lege handen thuis. SDV Barneveld kwam zaterdagmiddag terug tot een 4-4 eindstand nadat het met 0-4 had achter gestaan. De Barnevelders zullen dit resultaat willen uitbouwen en KHC wil eigenlijk eens winnen in Barneveld iets wat nog niet eerder is gebeurt. De wedstrijd in Barneveld begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Spoler.