Datum

2 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

KHC kon zaterdagmiddag geen potten breken in de thuiswedstrijd tegen ASV Dronten. Het keek al na 2 minuten tegen een 0-1 achterstand aan na een foutieve terugspeel bal in de defensie. Een minuut later had een inzet van Kevin Isidora de gelijkmaker kunnen zijn, maar de inzet belande in de handen van de Drontense sluitpost. In de 9e minuut mocht Desley Goosen op randje buitenspel doorgaan en bediende Karim Gabara die rakelings naast schoot. ASV Dronten kwam vervolgens in de 19e minuut op 0-2 . Een vrijeschop enkele meters buiten het 16 meter gebied belande tegen de paal, en werd vervolgens binnen gewerkt.  KHC probeerde vervolgens om de aansluittreffer te maken en het kreeg enkele mogelijkheden daar toe. Desley Goosen en Romano Luhukay misten echter jammerlijk.

Na de thee een zelfde spelbeeld, met een aanvallend KHC dat grote risico’s nam. Het had echter het geluk niet aan zijn zijde zaterdagmiddag want maar weinig lukte. De niet fitte Jeffrey de Nooijer werd nog gebracht en zowaar kwam er nog de aansluittreffer via Durk van der Leest. Vanuit een goed genomen vrijeschop werkte hij de bal binnen. KHC was daarna nog enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Invaller Mitchell Hooisma kreeg nog een mooie kans. Zijn inzet smoorde echter in de handen van de doelman. ASV Dronten trok vervolgens de overwinning over de streep, een teleurgesteld KHC achter zich latend.

Resumerend: Een bittere nederlaag, KHC kwam te snel achter zaterdagmiddag en liep daardoor achter de feiten aan. Ook het geluk liet de ploeg een beetje in de steek want een harde inzet beroerde nog een keer de paal. Volgende week de maar accu weer opladen, we gaan aankomende zaterdag naar sluitpost FC Zutphen.
KHC zal alles uit de kast moeten halen om in Zutphen punten te halen, want vaak is gebleken dat het daar niet gemakkelijk is.

De wedstrijd op Sportpark ’t Meijerink in Zutphen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G. Stegeman uit Rijssen.