Datum

18 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

In een zinderende wedstrijd heeft KHC de punten in Kampen gehouden tegen een technisch beter WHC. De Wezep Hattemerbroek Combinatie kwam naar Kampen om punten te halen, maar op beslissende momenten faalde het in de afwerking. KHC gooide er weer een stukje onverzettelijkheid tegenover en dat bracht de blauw-witten uiteindelijke de terechte zege. De 1e kans was voor WHC, maar doelman Justin Bruins wist de harde inzet te stoppen. In de 9e minuut de 1e kans voor KHC, via een harde inzet van Jeffrey de Nooijer. Vervolgens een moeilijke fase voor KHC, maar de verdediging gaf geen krimp en wist de aanvallen af te slaan. Daarbij was er uitstekend keeperswerk van Justin Bruins  die enkele prima reddingen verrichte. Nadat Burak Alp een bal van de doellijn had gehaald kwam KHC aan de andere kant tot scoren. Joel Visscher kreeg een dieptepass van Romano Luhukay en bracht de bal voor het doel. De toegesnelde Nick Notrot nam de bal ineens op de schoen en scoorde fraai 1-0. WHC ging driftig op zoek naar de aansluittreffer en verzuimde in een aantal keren om te scoren. Met hard werken sleepte KHC de 1-0 over het rustsignaal. Na de thee een gelijk op gaande strijd waarbij KHC de nodige risico’s nam. Het gaf af en toe te veel ruimte weg, en was het wachten op de gelijkmaker. Nadat een doelpunt van WHC was afgekeurd wegens buitenspel, kwam het in de 70e minuut op gelijke hoogte. Een harde schuiver van grote afstand belande in de linker benedenhoek. KHC kreeg het even moeilijk en een nederlaag lag op de loer. Met een enorme inzet ging het gedurfd op zoek naar meer. De beloning kwam in de slotfase, Romano Luhukay werd bedient door Burak Alp en wist met een schuiver de doelman van WHC te verschalken. In blessuretijd kwam het zelfs op 3-1 via een benutte penalty van Jeffrey de Nooijer na onderuit halen van Luhukay. De uitstekend leidende scheidsrechter Gerlof Gils uit Winschoten bracht vervolgens een eind aan de wedstrijd.

Resumerend:  Een zinderende wedstrijd om naar te kijken, waarbij KHC aan het langste touwtje trok. Het toonde wederom een stukje inzet en lef zoals we dat vaak zien. Volgende week speelt KHC uit tegen het ongeslagen Flevo Boys uit Emmeloord. Als KHC zo speelt als de laatste weken kon daar wel eens verandering in komen. De wedstijd in Emmeloord begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.J. Beltman uit Rijssen.