Datum

4 november 2017 14:45

Accommodatie

Onbekend

KHC heeft zaterdagmiddag bijna voor een stunt gezorgd tegen het sterke Deto Vriezenveen. KHC ging prima van start een mooie actie van Romano Luhukay in de 4e minuut van de wedstrijd werd doeltreffend afgerond door club topscoorder Brenn de Lange.

Deto ging daarna fanatiek op jacht naar de gelijkmaker maar KHC speelde prima in die fase. In de 9e minuut een goede kans voor Deto maar KHC doelman Roy van Dijk wist met de bal tot hoekschop te verwerken. Ondanks dat Deto af en toe uiterst gevaarlijk was kwam KHC steeds beter in de wedstrijd. In de 18e minuut wist het de voorsprong zelfs uit te bouwen. Jeffrey de Nooyer schaarde zich achter een toegekende vrijeschop op 25 meter van het doel, en het was wederom Brenn de Lange die fraai raak kopte 0-2.

Bij Deto liepen vervolgens de frustraties hoog op, de complete trainersstaf had het schuim op de kaken. KHC leek vervolgens op 0-3 te komen, Burak Alp wist echter het net niet te vinden. Oog in oog met de doelman mikte hij net over. Even later claimde Deto een strafschop maar de goed leidende arbiter Nick Wenneker beoordeelde de actie van de Deto speler als een swalbe en trok hiervoor een gelekaart. In de 30e minuut was er concentratie verlies in de KHC defensie, en werd er aan de verkeerd kant gedekt. Hieruit werd het 1-2 en KHC wankelde in die fase, er werd nog een doelpunt van Deto afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust ging KHC wederom sterk van start, een mooie actie van Romano Luhukay bracht bijna de 1-3 op het scorebord. Maar in plaats van zelf te scoren plaatste hij de bal breed op de toegesnelde Kevin Isidora die net niet goed voor de bal kwam. Het technisch vaardige Deto ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 62e minuut na onoplettendheid in de KHC defensie. Enkele minuten later werd het zelfs 3-2 na wederom een persoonlijke fout. KHC ging fanatiek op jacht om niet met lege handen naar huis te gaan. In de 80e minuut werd een harde inzet van Jeffrey de Nooier maar nipt uit de kruising getikt door de Deto doelman. Enkele minuten later deed de sluitpost dit wederom bij een door de Nooijer genomen vrijeschop.

Resumerend: KHC had zeker een punt verdiend in deze uitstekend gespeelde wedstrijd. Met een beetje geluk had het maar zo voor een stunt kunnen zorgen. Volgende week heeft KHC geen competitie verplichtingen. Wel speelt het een bekerwedstrijd in de volgende ronde tegen SC Lutten.

De wedstrijd op sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Klein Ganseij uit Nijverdal.