Datum

7 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

KHC is er niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten tegen SDV Barneveld. In een aantrekkelijke wedstrijd werd het 3-5 voor de ploeg uit Barneveld.

KHC begon de wedstrijd geconcentreerd en in de 1e helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. In de 4e minuut een mooie actie van Ibrahim Tuncer, bij het uitkappen van zijn tegenstander werd hij onderuit gehaald. Tuncer stond snel op en schoot de bal resoluut in de bovenhoek, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een strafschop. Spits Jeffrey de Nooijer mocht aanleggen en schoot de bal goed in. De vreugde op sportpark de Venen was van korte duur, want de rechtsbuiten van Barneveld kreeg te veel ruimte en gaf een strakke lage voorzet die werd binnen getikt in de 8e minuut. 4 minuten later was het de Nooijer die met een goede pass Karim Gabara wegstuurde en die schoot de bal strak in de hoek. In de 19e minuut kwam KHC goed weg doordat een schot van SDV Barneveld op de lat kwam. In de 29e minuut werd dan toch 2-2. De rechtsbuiten van SDV Barneveld leverde weer een goede voorzet af die werd binnen gekopt.

Daarna volgde een aderlating voor KHC. Ibrahim Tuncer kreeg een trap tegen het hoofd en kon daardoor niet verder. De verdediger van SDV Barnveld kwam hierbij goed weg, want hier had de scheidsrechter de speler zijn 2e gele kaart moeten geven. Vlak voor rust nog een goede kans voor Durk van der Leest, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald.

Na rust een beter voetballend SDV Barneveld wat met goed combinatiewerk de buitenspelers zocht. In de 54e minuut werd het 2-3 doordat doelman Roy van Dijk zich liet verrassen met een geplaatst schot. En 6 minuten later werd de 2-4 binnengekopt uit een corner. Daarna viel Karim Gabara met een hamstringblessure uit. In de 76e minuut was het topscoorder Brenn de Lange die de spanning in de wedstrijd terugbracht door de 3-4 binnen te schieten. KHC ging met meer risico spelen op zoek naar de gelijkmaker. Echter 5 minuten later werd de wedstrijd beslist. KHC leed onnodig balverlies op de helft van de tegenstander en SDV Barneveld vloog met 5 spelers op het doel van KHC af. De 2 achtergebleven KHC verdedigers waren kansloos en Rob Knul bepaalde de eindstand op 3-5. Doelman Roy van Dijk hield de schade vervolgens beperkt met enkele goede reddingen.

Resumerend, een terechte overwinning voor de ploeg uit Barneveld op basis van de 2e helft. Met iets meer scherpte was een gelijkspel mogelijk geweest. We gaan de boel weer oplappen en vertrekken volgende week zaterdag naar promovendus v.v. Hierden. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Man van de wedstrijd: Burak Alp