Mannen zaterdag, 1, 1e klasse/2e klasse Finale A nacompetitie

Scheidsrechter

Dijk, Jan van

Accommodatie

Onbekend

Zaterdagmiddag werd de beslissende wedstrijd gespeeld uit de 2e ronde van de nacompetitie. KHC had in Renswoude een flinke stap gezet voor klasse behoud door met 1-2 te winnen. De trainer van Renswoude probeerde nog wel zijn team extra scherp te zetten door niet mee te willen werken aan het later spelen van de wedstrijd. Dat dit vervolgens desastreus voor Renswoude uitviel was een prettige bijkomstigheid. Helaas voor een paar honderd kinderen werd hun toernooi afgelast.

Dan de wedstrijd, die ging erg aftastend van start. KHC kwam op voorsprong in de 13e minuut van de wedstrijd. Ibrahim Tuncer plaatste de bal voor het doel en uitblinker Jeffrey de Nooijer maakte het af. Daarna de 1e kansen voor Renswoude, echter de spitsen waren onnauwkeurig in de afwerking. KHC had voor rust op verdere voorsprong kunnen komen, door kansen van Kevin Olaria.
De bonkige spits liet twee grote kansen onbenut. De bal werd zelfs van de doellijn gehaald.

Na rust werd het al snel 1-1 via Nico van de Bosch. KHC wankelde even want Rensoude probeerde de bakens te verzetten. Echter Burak Alp bracht weer rust in de KHC gelederen door fraai de 2-1 binnen te koppen op aangeven van Ibrahim Tuncer. Enkele minuten later bracht diezelfde Tuncer de 3-1 op het scorebord door de bal hard binnen te schieten. KHC rolde vervolgens Renswoude op door doelpunten van Joshua van Marle 4-1 en wederom Jeffrey de Nooijer 5-1. Het had nog 6-1 kunnen worden, maar de strafschop en rode kaart werd Renswoude bespaard door de prima leidende arbiter Jan van Dijk uit Dronten. Daar had iedereen vrede mee, Renswoude maakte nog 5-2 maar dat was voor de statistieken.

Resumerend: Een prima overwinning voor KHC dat over 4 wedstrijden duidelijk de betere was van de Valleivogels en Renswoude. KHC mag wederom starten in de 1e klasse volgend seizoen en dat is een prestatie op zich want nog nooit had het een seizoen met zoveel tegenslag. Volgend seizoen komen er weer diverse nieuwe spelers bij en hopelijk is dat een versterking want dat is nodig om uit te komen in hopelijk weer de sterke 1e klasse D.

Na afloop werd er afscheid genomen van Kevin Olaria ( Batavia) Demi Loet-Loetoer ( Batavia) Jeffrey de Nooijer (stopt) Joshua van Marle ( stopt)  Jori Spang ( stopt) en Durk van der Leest ( studie). Ook elftalleider Andre Stempher ( stopt) en keeperstrainer Cor Straetemans ( Zalk) werden in de bloemen gezet. Aan het eind was er nog een verrassing doelpuntenmachine Ronald Arends werd in het zonnetje gezet en kreeg een enorme bokaal. Hij werd door de voorzitter benoemd tot clubtopscorer aller tijden van KHC. Moeder Arends mocht de bokaal overhandigen aan haar zoon, die duidelijk in zijn nopjes was met zoveel eer.

Het seizoen zit erop, ik wil iedereen namens KHC bedanken. Volgende week hebben we nog de familiedag er hebben zich weer veel mensen opgegeven dus dat wordt reuze gezellig. Na afloop van de BBQ  is er livemuziek in de kantine met duo Remix uit Oldebroek.

Prettige vakantie en tot volgend seizoen.