Scheidsrechter

Visser, J.J.A.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdagmiddag moest KHC voor de 1e confrontatie met De Valleivolgels aantreden in Scherpenzeel. Op het kunstgrasveld van de gastheren ging KHC goed van start. Het zette de Valleivolgels onder druk en KHC was gedurende de eerste 25 minuten de bovenliggende partij.
Het kreeg diverse hoekschoppen en kleine kansen waren er voor Nick Notrot en Ibrahim Tuncer.
Echter KHC kon het net niet vinden en ging slordig met de mogelijkheden om. In de 14e minuut nog wel de mooiste kans in de 1e helft, Burak Alp begon aan een mooie solo, die werd onderbroken door de buitenspel staande Karim Gabara.

Tegen de verhouding in kwam vervolgens de Valleivogels op 1-0, na onoplettendheid in de KHC defensie. KHC was van slag door dit doelpunt want de Valleivogels kreeg in korte tijd enkele mogelijkheden om de score uit te bouwen. Doelman Demi Loet-Loetoer redde enkele malen, en KHC mocht blij wezen dat de score 1-0 bleef tot de rust.

Na de thee een beter KHC dat wederom de wedstrijd naar zich toe trok. Het kreeg enkele prima kansen en het wachten was op de aansluit treffer. Die kwam er in de 58e minuut, Ibrahim Tuncer speelde knap Jeffrey de Nooijer aan. In de vervolg actie maakte de Nooijer het even zo fraai af door de bal hard achter de doelman te schieten. Vervolgens een gelijk opgaande strijd, met een wat beter KHC dat weinig weg gaf. In blessuretijd had KHC nog op voorsprong kunnen komen, een harde inzet van Burak Alp belande tegen de lat. De sportieve wedstrijd in Scherpenzeel werd uiterst bekwaam geleid door scheidsrechter Joop Visser uit Arnhem die de kaarten op zak hield vanmiddag.

Resumerend: Een terechte remise in deze 1e confrontatie van de nacompetitie. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. KHC zal dus alles uit de kast moeten halen om als winnaar uit deze wedstrijdreeks te komen. Dinsdagavond a.s. kunnen ze het laten zien. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter m. Vos uit Warnsveld.