Veneweg 1
8265VC
KAMPEN
tel. 038-3312006

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor de vorige week overleden voetbal icoon Harm van Dalfzen. De Genemuidenaar heeft in het verleden enkele jaren in de hoofmacht van onze vereniging gespeeld en was speler in het elftal dat in 1963 de Kampioenstitel binnen haalde. Menig KHC er heeft ook bij Harm in de klas gezeten, want Harm was werkzaam op diverse scholen in Kampen.

De wedstrijd begon niet geweldig voor KHC. De stugge Groningers zetten een blok op die moeilijk te slechten was. KHC had een geweldig veld overwicht  maar kwam niet tot scoren. Illias el Morabit kreeg in de begin fase enkele prima kansen. Echter had hij de pech dat SV Marum de keepers problemen had opgelost. De deze week uit Amerika terug gekomen Bas Markus was gedurende de gehele wedstrijd voor KHC een sta in de weg. In de 25e minuut leek KHC op voorsprong te komen. De te ver voor zijn doel gekomen Markus leek door Boza Smits met een geweldige lob te worden verrast. Maar met een uiterste krachtinspanning wist de doelman de bal nog net over de lat te tikken. De opvolgende hoekschop leverde niks op. Tot overmaat van ramp wist SV Marum dat nog geen kans had gehad wel tot scoren te komen. In de 34e minuut verspeelde een verdediger van KHC maar zo de bal, en Tom Boezerooy van SV Marum wist dit behendig af te straffen. KHC kreeg nog enkele kansen maar wist niet tot scoren te komen voor rust.

Na de thee ging KHC verbeten op zoek naar de aansluittreffer, want het was gedurende de 1e helft de bovenliggende partij geweest. De aansluittreffer kwam er al snel. In de 49e minuut was het Boaz Smits die er na een individuele actie 1-1 van maakte. Husam Ali kreeg hierna nog een opgelegde kans, maar zijn harde inzet ging rakelings naast. Een paar minuten later werd het als nog 2-1. Vanuit een hoekschop kwam de bal via de voet van Leroy Knop op het hoofd van Durk van der Leest die fraai raak kopte. De voorsprong was gezien het spelbeeld volkomen terecht want KHC was de betere ploeg zaterdagmiddag. Wie dacht dat de Groningers zich gewonnen gaven kwam bedrogen uit, want KHC kreeg het nog moeilijk. De wedstrijd werd ook wat pittiger, en scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen kon ook aan de bak. Met over en weer wat gelekaarten bleef de wedstrijd binnen de perken. Wel was het jammer dat in de slotfase Brenn de Lange met een zware blessure naar de kant moest.

Resumerend: KHC heeft het zich zelf erg moeilijk gemaakt zaterdagmiddag. Het kwam ondanks een enorm veldoverwicht niet tot scoren in de 1e helft. De lat,  domme pech, en onzorgvuldigheid waren hier debet aan. Tot overmaat van ramp scoort dan tegen de verhouding in de tegenstander en krijg je het enorm moeilijk. Gelukkig voor KHC was het de dekselse Boaz die de wedstrijd deed kantelen. KHC kan 3 punten bijschrijven, en dat was uiteindelijk dik verdient.

Volgende week de kraker tegen stadgenoot Go Ahead Kampen op Sportpark Middenwetering. De wedstrijd begint al om 15.00 uur vanwege het feit dat veel mensen sinterklaas vieren zaterdag. Van wege de verwachte drukte het verzoek van Go Ahead om op de fiets te komen.