Coevorderstraatweg 40
7914TM
NOORDSCHESCHUT
tel. 0528-342144

KHC moest zaterdagmiddag aantreden voor haar 3 e competitiewedstrijd in de uit wedstrijd tegen het
Drentse Noordscheschut. De Drentse formatie degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse wat nu
4 e divisie wordt genoemd. Het sprokkelde toe nu toe 4 punten en versloeg vorige week buurman Dos
Kampen in de laatste minuten van de wedstrijd. KHC had beide eerste wedstrijden gewonnen, dus
ingrediënten voor een spannende voetbalmiddag.
De wedstrijd kwam snel op gang, en direct was er een hoofdrol voor de arbitrage die al in de 3 e
minuut een gelekaart gaf aan Durk van der Leest wegens het haken van een tegenstander. Even later
toverde de leidsman zelfs al een rodekaart uit de borstzak voor Burak Alp wegens te hard inkomen.
Resultaat van deze actie van de leidsman, geen overwicht en een zeer moeizame wedstrijd zonder
dat het overigens gemeen werd. Wel werden veel beslissingen aangevochten en dat kwam het spel
niet ten goed. KHC werd wonderwel de bovenliggende partij met 10 man. Op inzet kwamen er de
kansen al waren die in de 1 e helft spaarzaam. Een harde actie op doelman Steven Vonk werd niet
bestraft met geel en dat maakte de arbitrage eenzijdig zaterdagmiddag.
Na de rust een fanatiek aanvallend KHC dat vol voor de winst ging. Kansen waren er voor Karim
Gabara en Jarron de Lange. Verdedigend stond het goed en KHC gaf nagenoeg niks weg. In de
spannende slotfase greep KHC bijna de winst. Invaller Livai Vos had de bal voor het inschieten, maar
een op de doellijn staande speler wist de bal nog te pareren. Aan de andere kant nog een afgekeurd
doelpunt wegens buitenspel. Maar eerlijk gezegd zou dat niet verdiend zijn geweest, maar de voetbal
wetten zijn soms hard.
Resumerend: KHC heeft hard gewerkt voor een goed resultaat. Het kreeg al vroeg in de wedstrijd
tegenslag middels een rode kaart. Het kan stappen maken door beter te leren omgaan met emotie
en zich niet laten imponeren door een provocerende tegenstander die voetbaltechnische ver de
mindere was zaterdagmiddag.
Volgende week zaterdag speelt KHC haar 4 e competitiewedstrijd. Het komt dan uit tegen SVI uit
Zwolle dat nipt won van buurman Dos Kampen met 3-2. Van deze tegenstander weet KHC wat meer,
ze bieden altijd de nodige tegenstand en strijd. KHC zal dan ook geconcentreerd aan de start dienen
te verschijnen om resultaat te halen tegen de Zwolse blauwvingers.
De wedstrijd zaterdag op Sportpark De Venen in Kampen begint om 14.45 uur en staat onder leiding
van scheidsrechter W. Rutgers uit Dinxperlo. Na afloop van de wedstrijd is er muziek in de kantine