G H Kappertstraat 45
7443RB
NIJVERDAL
tel. 0548-610823

Zaterdagmiddag j.l. moest KHC aantreden voor de 1e competitie wedstrijd. Het speelde uit tegen Hulzense Boys een dorpsclub uit Hulsen onder de rook van Nijverdal. De tegenstander is een promovendus uit de 2e klasse. KHC had in het verleden al een aantal malen tegen Hulzense Boys gespeeld maar dat was alweer wat jaren geleden.

De wedstrijd in Hulsen kwam direct op gang. Beide teams gooiden er de nodige strijd en tempo in. KHC zat echter niet goed in de wedstrijd want er ging een hoop mis de 1e helft. Met name in de passing werd er slordig gespeeld en was er veel bal verlies. Toch kreeg KHC de beste kansen. Maar telkens lag de uitstekende keeper van Hulzense Boys in de weg. Burak Alp kreeg al vroeg in de wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid. Maar de doelman wist de bal uit de hoek tot hoekschop te tikken. Aan de andere kant moest doelman Steven Vonk van KHC ook zijn kunnen tonen  In de 19e minuut kon hij een harde inzet maar net onder de lat over tikken. Enkele minuten later had Brenn de Lange KHC op voorsprong kunnen brengen. Maar ook hij vond de doelman op zijn weg. KHC speelde een ongelukkige 1e helft en kwam zelfs op een 1-0 achterstand. Het doelpunt werd van grote afstand hard in de hoek geschoten en was van grote klasse.

Na de rust werd het van KHC zijde gelukkig beter. Boaz Smit die in de 1e helft geen geluk had in de afwerking toonde nu wel zijn kunnen. In de 62e minuut bediende Tim Sleifer Boaz Smits die er na een individuele actie 1-1 van maakte. Het werd ook allemaal wat pittiger maar de uitstekend leidende arbiter Semih Kiremit uit Almelo hield de zaak prima onder controle. KHC kwam vervolgens enkele malen voor het doel maar de bal wou er maar niet in, mede door uitstekend keepers werk. Toch kwam KHC in de 85e minuut op een 1-2 voorsprong. Tim Sleifer was wederom de aangever, en Boaz Smits ronde het fraai af. Hulzense Boys probeerde het nog wel even maar toen Burak Alp er 1-3 van maakte even voor het eind was Hulzense Boys een verslagen ploeg.

Resumerend: KHC heeft volkomen verdient gewonnen van Hulzense Boys dat knap partij gaf. KHC maakte het zich zelf ontzettend moeilijk door onnauwkeurig te spelen in met name de 1e helft. De twentenaren namen zelfs brutaal de leiding en KHC had het moeilijk in die fase. Gelukkig kantelde de wedstrijd in de 2e helft en kwam het allemaal nog weer goed. Uitstekend keepers werk behoede Hulzense Boys voor een grotere uitslag. Aan de andere kant gaf de KHC defensie onder leiding van een prima spelende Durk van der Leest weinig weg.

Volgende week speelt KHC haar 2e competitie wedstrijd thuis tegen oude bekende Epe. De Veluwe bewoners zijn overgekomen van het zondagvoetbal en spelen voor het eerst op zaterdag. Volgens zeggen beschikt het over een jong team dat met wisselend succes aan het seizoen is begonnen. Het versloeg Nunspeet in de beker en zaterdag j.l. speelde het met 1-1 gelijk tegen buurman Dos Kampen. KHC heeft in het verleden vaak tegen Epe gespeeld toen het nog op zondag speelde.

De wedstrijd zaterdag op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wesly  O’Niel uit Zeewolde.