Buitenbroeksweg 2
8265PH
KAMPEN
tel. 038-3319027

KHC moest wederom aantreden voor een inhaalwedstrijd. Nu op paasmaandag tegen stadgenoot   Go Ahead dat een moeizaam seizoen kent. De rood-gelen staan net als KHC in de onderste regionen en moeten nog punten pakken om niet op een p/d plaats te komen. Dit geld natuurlijk ook voor de Blauw-witten die een puntje minder hadden. KHC had nog nooit gewonnen op sportpark Middenwetering en waren dan ook van plan om hier eens verandering in te brengen.

De wedstrijd ging prima van start voor KHC. Onder toeziend oog van een kleine 1500 toeschouwers ontspon zich een aantrekkelijk wedstrijd voor het publiek. KHC kreeg al snel een veld overwicht, en kreeg diverse mogelijkheden. Hushan Ali kwam op rechts diverse keren door en stichtte gevaar in de Go Ahead defensie. De thuisploeg kreeg in die fase een paar makkelijk gegeven vrijeschoppen net buiten de 16 meter maar wisten hier niks mee te doen. In de 10e minuut ging een harde inzet van Husham Ali maar net naast. Het was wachten op een treffer van KHC zijde, maar KHC had in de afronding geen geluk. Mede door een inzet tegen de lat van Jorik Schuur als mede uitstekend keeperswerk van Go Ahead doelman Steven Vonk bleef het lang 0-0. Toch kwam KHC voor rust op 0-1. Husham Ali kwam weer goed door op rechts, maar werd gevloerd door Nick van der Kooi. Deze laatste kon met een tweede gelekaart dus met rood en ook nog geblesseerd naar de kant. Uit de vrijeschop belande de bal bij Giorney Rojer, en in de rebound was het Leroy Knol die scoorde 0-1.

Na de thee ging Go Ahead in een hoger tempo spelen en zette KHC onder druk. Toch was het KHC dat weer scoorde. Jorik Schuur strafte een fout af in de Go Ahead defensie, plaatste de bal op Giorney Rojer die fraai 0-2 scoorde. Wie vervolgens dacht dat Go Ahead de koppies liet hangen kwam bedrogen uit. KHC verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Enkele minuten later kwam de thuisploeg terug tot 1-2 middels een doelpunt van Niek van Enk. In het verdere vervolg kreeg KHC nog diverse kansen. Het wilde uiteindelijk veel teveel en kreeg in de slotfase de kous op de kop. Met een frutsel doelpunt van Dennis van der Wal weet Go Ahead de 2-2 te maken. KHC is gedesillusioneerd, en vol ongeloof maar de thuisploeg zal daar niet om malen.

Resumerend: KHC heeft zich zelf niet beloond. Het was paasmaandag zeker in de 1e speelhelft oppermachtig. Het leek er dan ook op dat KHC voor het eerst zou gaan winnen op sportpark Middenwetering. Echter een voetbalwedstrijd duurt 2 x 45 minuten. En Go Ahead liet de moed niet zakken en knokte zich met 10 man naar een 2-2 remise. De jeugdige arbiter Jorg Ordelmans uit Borne deed het prima, in deze ondanks een rode kaart sportieve derby.

Zaterdagmiddag a.s. al weer de volgende derby. Dan komt buurman Dos Kampen op bezoek. In de uitwedstrijd gaf KHC niet thuis en verloor het met 2-1. Beide teams moeten nog de nodige punten pakken om uit de gevarenzone te blijven. Buurman Dos Kampen staat er het minst voor met 16 uit 18. KHC heeft 6 punten meer 22. Dos zal dan ook zeken het gaatje willen dichten, dus KHC moet op zijn hoede zijn. KHC heeft wat goed te maken aan de trouwe supporters, dus zal het ongetwijfeld een spannende pot voetbal worden.

De wedstrijd zaterdag a.s. begint ( let op) om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter   Jan de Vries uit Enschede. Gezien de te verwachten drukte het verzoek om zoveel mogelijk op de fiets te komen.