12 september 2020 12:00

Accommodatie

Onbekend

3de Bekerwedstrijd tegen Unicum en doorrrrr....

Vandaag een grijs bewolkte en winderige dag op grasmat van de Venen. De heer M.Hup is onze scheidsrechter van vandaag.

Direct vanaf de aftrap trok KHC ten aanval; eerst was het Kelvin die Sam net niet wist te bereiken. Jarno komt wel met zijn geniale tackle op de bal. Verder is Unicum ook sterk. De eerste minuten blijven slordig en rommelig, allebei de partijen zijn aan het zoeken naar openingen.

Unicum heeft vervolgens de wind mee, de bal vliegt in het net. Maar onze grensrechter staat al een poos met de vlag omhoog. Een uitbraak van Unicum resulteerde weer in een uitbraak en weer ligt de bal in het net van onze goal. Deze keer weer buitenspel van Unicum, maar vanaf deze kant lijkt het discutabel.

Het spel golft heen en weer. Er heerst een vreemde spanning. De vlag van beide grensrechters gaat te veel omhoog lijkt het.

Unicum kruipt steeds dichterbij. In de 20ste minuut verzuimt Baba om te scoren.

Unicum krijgt een vrije trap, de bal beland in de sloot.

Er wordt voor de rust door het midden verdedigd en niet op de flanken. De bal komt te vaak bij de tegenstander terecht.

Door te vaak voor buitenspel te blijven vlaggen, is er onrust op het veld. Men zoekt elkaar op.

Na de rust staat KHC beter. De allereerste actie komt van Unicum. Speler breekt uit, kan scoren. Keeper Raykon heeft de bal, laat hem heel even vallen. Daardoor gaat de speler te hard door, denkt nog een kans te hebben. Maar speler raakt keeper Raykon flink. Gelukkig staat hij weer op en kan hij het spel hervatten. Unicum levert keer op keer de bal in bij Dayo. Direct erna een redding van keeper Raykon.

Javayro breekt uit, keeper kan er net niet bij. Dennis komt er ook nog aan, maar kan het niet afmaken. De keeper van Unicum duikt toch op de bal. Een slecht benutte corner van Unicum beland in het zijnet.

Unicum is ineens dreigend, maar KHC herpakt zich. Javayro scoort de 1-0. De vreugde is maar kort. Direct erna de gelijkmaker 1-1. Brett zo onderuitgehaald, dat een wissel nodig is. Allebei de teams zijn aan elkaar gewaagd en het spel is soms te wild. Dan een mooie aanval van KHC met een slimme bal op Sam. Die scoort vervolgens de 2-1

In de laatste minuten van de wedstrijd is Julian onze verdedigde man, wat een strijd. Ondertussen begint de wedstrijd zijn tol te eisen, van onze kant Baba met kramp. Unicum spelers gaan geblesseerd het veld af.

Het was zeker geen schone wedstrijd, maar wel hard bevochten. De winst is heel prettig. Want asvD heeft met 10-0 van Lelystad’67 gewonnen. Klein rekensommetje: hadden wij verloren - dan asvD door.

Niettemin zijn wij door, onverslagen. Dat geeft vertrouwen voor de competitie.

Nog een compliment voor de scheidsrechter, rustig en kalm. Zo zien wij het graag.