Facebook Toestaan Niet toestaan

KHC naar 5e gelijkspel in deze competitie

7 november 2021 9:30

KHC naar 5e gelijkspel in deze competitie.

KHC heeft zaterdagmiddag wederom gelijk gespeeld. Het is de 5e remise en 1 winstpartij brengt het totaal op 8 punten. Thuis wist het nog niet te winnen. De wedstrijd tegen koploper DZC’68 uit Doetinchem ging aftastend van start. KHC leunde achterover, maar nam na 10 minuten brutaal het initiatief. Dat resulteerde in een aantal mooie kansen. De beste kans in de begin fase was echter voor DZC’68. In de 10e minuut werd een harde inzet uitstekend gepareerd door doelman Arian Sevok. Daarna nam KHC het heft in handen Jorik Schuur kreeg een mogelijkheid maar zijn inzet was te slap en verdween in de handen van de doelman. Even later een mogelijkheid voor Maurice Vespiani die rakelings over kopte. Ook Boaz Smit had KHC in die fase op voorsprong kunnen brengen. Hij kreeg de bal prima aangespeeld door Hushan Ali maar wist vervolgens niet tot scoren te komen.

KHC speelde een prima 1e helft, maar helaas was de concentratie net na de thee even weg. Een fout in de Kamper defensie werd hard afgestraft en Bokila van DZC’68 maakte er heel gemakkelijk 0 – 1 van. KHC ging daarna fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Trainer Kenan Durmusoglu bracht wat verse krachten in en speelde vervolgens vol op de aanval. De kansen kwamen en in de 71e minuut was het dan eindelijk raak. Hushan Ali plaatste de bal goed voor het doel en aanvoerder Leroy Knol kopte even zo fraai de gelijkmaker in het net. Het doelpunt werd uitbundig gevierd waarbij doelpuntenmaker Leroy Knol zijn aan de kant staande vader bijna stijf knuffelde. DZC’68 probeerde het nog wel even, maar de Kamper defensie gaf geen krimp en trok het puntje over de streep. Scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen hield de sportieve wedstrijd uitstekend onder controle.
Resumerend: KHC heeft het uiteindelijk prima gedaan. Een punt pakken tegen de koploper is een prima resultaat. DZC’68 beschik over een aantal uitstekende spelers die op hoog niveau hebben gevoetbald. Het zijn slimme spelers die de tegenstander uit de wedstrijd proberen te halen, en dat is ze tegen KHC niet gelukt. KHC staat nu met 8 punten uit 7 wedstrijden op de 9e plaats.

Volgende week speelt KHC een bekerwedstrijd tegen ASV Dronten. De Drontenaren doen leuk mee in de competitie maar verloor afgelopen zaterdag  tegen VRC met 2-1. Ze staan op de 4e plaatst en hopen dit seizoen mee te doen om de titel. KHC speelde in de voorbereiding van dit seizoen gelijk tegen de Drontenaren in het Berend Elzermantoernooi. De Drontenaren hebben een goed team en zullen zeker proberen om van KHC te winnen om zo een ronde verder te komen. KHC zal gemotiveerd aan de wedstrijd moeten beginnen en waken voor onderschatting.
De wedstrijd in Kampen op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lennart Fledderus uit Steenwijk