Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KHC onderuit tegen technisch beter DTS’35.

10 oktober 2021 10:45

Voor de wedstrijd tegen DTS’35 uit Ede werd een minuut stilte in acht genomen. Dit ter nagedachtenis aan de ons ontvallen Ria Knul die afgelopen dinsdag plotseling op 73 jarige leeftijd was komen te overlijden.
KHC heeft zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen DTS’35 uit Ede geen vervolg kunnen geven aan de prestatie die het vorige week in Wierden leverde. Het kon lang mee tegen het technisch betere DTS’35, zonder dat het tot echte uitgespeelde kansen kwam. DTS’35 kreeg in de 1e helft wel een paar kleine kansen maar goed verdedigen en uitstekend keeperswerk van Arian Sevok voorkwamen een tegentreffer. Aanvallend kreeg KHC op slag van rust een geweldige kans. Maar de doelman van DTS’35 wist de kopbal van Durk van der Leest uit de rechter bovenhoek te halen.

Na de thee nam DTS’35 wederom de controle over de wedstrijd. KHC verloor de strijd op het middenveld en de defensie kwam veelvuldig onder druk. Het was dan ook wachten op een Edense treffer en die kwam er ook.  In de 74e minuut werd het 0-1 na een misverstand in de Kamper defensie. In de spannende slotfase probeerde KHC het nog wel, maar tot scoren kwam het niet. Wel maakte DTS’35 in blessuretijd nog wel de 0-2, maar dat was alleen voor de statistieken.

Resumerend: KHC was niet opgewassen tegen de dadendrang van de Edense ploeg, die nog puntloos naar Kampen was getogen. De formatie uit Ede was gewoon de bovenliggende partij zaterdagmiddag op Sportpark De Venen. KHC kon er maar weinig tegenover brengen, en dat was jammer. Voorin wist het de bal niet lang vast te houden, en het middenveld was niet gelukkig in de bal behandeling. Volgende week maar weer scherper aan de wedstrijd beginnen. De sportieve wedstrijd werd goed geleid door scheidsrechter Robin Brinkman uit Drachten.
Volgende week speelt KHC een uitwedstrijd tegen SVI uit Zwolle.  De Zwolse blauwvingers hebben met 6 punten een plaats in het linker rijtje. KHC heeft er 2 minder en moet oppassen om niet af te dwalen naar de rechterkant. De kop van de competitie is er af, en iedereen in de 1e klasse D kan van elkaar winnen en verliezen. Ingrediënten voor een spannende voetbalmiddag. De wedstrijd op Sportpark De Singels in de wijk Ittersum begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maarten Spoon uit Enter.