Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KHC verliest in eigen huis van hekkensluiter De Merino’s.

11 oktober 2020 10:30

KHC is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om punten te pakken tegen hekkensluiter De Merino’s uit Veenendaal. De wedstrijd zaterdagmiddag werd zoals overal in het land gespeeld in een waardeloze ambiance want het moest zonder toeschouwers. Hondstrouwe supporters konden daardoor niet naar hun cluppie en laten we eerlijk zijn er is niks aan. Gelukkig konden ze de wedstrijd volgen via een livestream en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. KHC ging nog wel goed van start in de wedstrijd. Het was in de begin fase veelvuldig in bal bezit, maar speelde in een te laag tempo om verrassend te kunnen zijn. De Merino’s hadden het verdedigend goed voor elkaar en kansen waren er nauwelijks. In de 20e minuut een kansje voor Ozhan Kardag op aangeven van Leroy Knol.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld. De Merino’s nam meer het initiatief, geholpen door KHC dat veelvuldig de bal inleverde. Dat leverde kansen op voor De Merino’s. Durk van der Leest moest aan de noodrem trekken halverwege de 2e helft, kreeg hiervoor de gele kaart en het leverde De Merino’s een gevaarlijke vrijeschop op rand 16 meter. De slecht ingeschoten vrijeschop ging ruim over. KHC claimde nog een strafschop omdat Livai Vos omver werd gelopen maar arbiter van Kraaij zag er niets in. Trainer Kenan Durmusoglu bracht 2 wissels in om meer druk naar voren te zetten want KHC was in de aanval onmachtig. Echter de 2 nieuwe spelers deden volop mee aan het veelvuldig inleveren van de bal, en KHC creëerde geen enkele kans. De Merino’s profiteerde in de 75e minuut wel, het kwam op een 0-1 voorsprong via een doelpunt van Aron de Koning. Een doelpunt met volgens de beelden een buitenspel luchtje. De neutrale mensen hadden het niet waargenomen en zo leed KHC haar 1e nederlaag van het seizoen.

Resumerend: KHC heeft zaterdagmiddag ver onder haar niveau gepeeld. Het speelde flets en inspiratieloos, en dat kan niet op 1e klasse niveau. We weten echter dat ze veel beter kunnen dus daar houden we ons maar aan vast.

Volgende week de lastige uitwedstrijd in en tegen Nunspeet. De Gelderlanders gingen fors onderuit met 0-3 tegen het Zwolsche SVI dat het verrassend goed doet in de 1e klasse D. De wedstrijd zal hopelijk wederom te volgen zijn via een livestream. Mocht dit niet het geval zijn zullen we bekijken of we dit zelf kunnen verzorgen. Kijkt u daarvoor de mededelingen op onze website of facebook.

De wedstrijd op Sportpark De Wiltsangh in Nunspeet begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo.