Primulastraat 15
7572AS
OLDENZAAL
tel. 0541-531844

KHC moest zaterdagmiddag j.l. aantreden in Oldenzaal tegen een tegenstander die de andere Kamper 1e klassers behoorlijk klopt had gegeven in Oldenzaal. Een moeilijke opgave dus, want thuis had KHC nog verdienstelijk gelijk gespeeld. Op het kunstgrasveld van de Tukkers want het natuurgrasveld was door de hevige regenval onbespeelbaar geworden.

De wedstrijd ging in de stromende regen nog wel redelijk van start. Quick’20 zette KHC direct onder druk, maar met goed verdedigen bleef KHC in de openingsfase op de been. Een harde inzet van Quick’20 ging in de 2e minuut rakelings naast. In de 24e minuut was het toch raak. De bal werd vanuit een hoekschop hard in de 5 meter gekopt en doelman Steven Vonk kon de bal niet onder controle krijgen 1-0. Hierna een matige fase waarin KHC zowaar nog een kans kreeg. Leroy Knol schaarde zich achter een toegekende vrijeschop op 25 meter van het doel. De bal kwam voor de voeten van Durk van der Leest, die de bal net niet wist te bereiken.

Na de rust was het snel gedaan. Bij een hoekschop voor Quick’20 liepen teveel verdedigers van KHC mee naar voren. In de omschakeling kwam Quick’20 vrij voor het KHC doel . Het middenveld kon geen redding brengen en doelman Steven Vonk was kansloos 2-0. Hierna een fase dat het alleen maar tegenhouden was tegen een betere tegenstander. Quick’20 liep nog uit naar 4-0 en KHC hield wat dat betreft de schade nog beperkt. De goed leidende scheidsrechter Alex van Kraay vond het na 90 minuten regen ook wel welletjes.

Resumerend: KHC speelde al vroeg een verloren wedstrijd. Tegen een tegenstander die een maatje te groot was, en terecht bovenaan staat. SVZW uit Wierden won thuis van buurman Dos Kampen, en zal samen met Quick’20 uitmaken wie de kampioensvlag mag ophangen. Volgende week geen competitievoetbal voor KHC. Dan is er een inhaal programma die belangstellend gevolgd zal gaan worden. Want het wordt ontzettend spannend in de o zo vermakelijke 1e klasse E.

De week erna 15 april staat er een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt de andere kampioenskandidaat naar Kampen. SVZW uit Wierden zal proberen de punten mee te nemen, maar onze jongens moeten thuis in staat zijn om daar een stokje voor te steken.

De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur.

Na afloop is er muziek en zang met Jac Ruiten.