Buitenbroeksweg 2
8265PH
KAMPEN
tel. 038-3319027

KHC moest zaterdagmiddag J.l. voor de laatste competitiewedstrijd aantreden op Sportpark Middenwetering in Kampen. Tegenstander Go Ahead Kampen moest winnen om in aanmerking te komen voor het behalen van de 3e periode titel. Maar bij winst voor KHC zou deze Go Ahaed Kampen op doelsaldo voorbij gaan en dat was de sportieve uitdaging zaterdagmiddag. Ook had KHC nog nooit weten te winnen op Sportpark Middenwetering.

De wedstrijd tegen Go Ahead Kampen ging voor KHC niet goed van start. Vanaf het begin signaal van scheidsrechter Luuk van Zuijlen kwam KHC onder grote druk te staan. Doelman Steven Vonk moest al vroeg in actie komen, om te voorkomen dat Go Ahead Kampen op voorsprong kwam. KHC kon er bijna niet uit komen en het was wachten op een tegentreffer. Die kwam er na ongeveer een kwartiertje was het Wilbert Wessels die de bal bekwaam binnen werkte 1-0. KHC probeerde het vervolgens wel, Leroy Knol bediende Boaz Smits die het net niet wist te vinden. KHC kwam maar moeizaam onder de enorme druk uit en was het wachten op de 2-0. Die kwam er in de 31e minuut. De verdediging greep te slap in, en leek KHC een zeer moeizame middag tegemoet te gaan. Echter even voor rust kwam KHC toch terug. De snelle Boaz Smits werd weggestuurd en ging alleen op de doelman af. In de afronding schoot hij de bal hard binnen, en was er weer hoop voor de Blauw Witten die het moeilijk hadden de 1e speelhelft.

Na de thee een ander KHC dat alle schroom van zich af gooide. Het werd een totaal ander spelbeeld, want nu deelde KHC de lakens uit. De vele KHC supporters keken hun ogen uit, want KHC kreeg kans op kans. Invaller Jorik Schuur werd aan gespeeld, ging snel alleen op de Go Ahead doelman af en scoorde heel beheerst en bekeken. In de omschakeling bleef Go Ahead Kampen toch nog wel gevaarlijk. Doelman Steven Vonk haalde nog een bal uit de rechter bovenhoek, maar Go Ahead was door de gelijkmaker aangeslagen. Jorik Schuur haalde in de 80e minuut het huzarenstukje nogmaals uit. Hij werd wederom goed aangespeeld, ging alleen op de doelman af en liet deze kansloos 2-3. KHC kreeg loon naar werken in de spannende slotfase. De 2-4 kwam ver in blessuretijd, Leroy Knol bracht de bal voor het doel, en de dekselse Durk van der Leest drukte af. Scheidsrechter Luuk van Zuijlen floot helemaal niet slecht, maar was veel te kwistig met de kaarten in de verder sportieve wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft een prima overwinning behaald op stadgenoot Go Ahead Kampen dat in de 1e helft de bovenliggende partij was. KHC kwam heel sterk terug mede door de aansluittreffer net voor rust. KHC kwam met een stuk mentale weerbaarheid het veld in na rust en was toen de bovenliggende partij. Het kreeg vele kansen en de overwinning was terecht en smaakte zoet. Na afloop werd er gezamenlijk op het Henk Kielplein een feestje gevierd en zo hoort dat.

KHC eindigt door deze zege op de 5e plaats en mag zich voor een jaar kampioen van Kampen noemen. Go Ahead Kampen eindigt op de 6e plaats en speelt net als KHC weer in de 1e klas. Dos Kampen moet helaas nacompetitie spelen. Het zou toch mooi zijn als ook onze buren er in blijven, we wensen ze dan ook veel succes toe. Dos Kampen speelt haar 1e nacompetitie wedstrijd dinsdagavond a.s. thuis tegen Nieuwleusen, aanvang 19.00 uur