Oude Bornseweg 101
7556GW
HENGELO OV
tel. 074-2919052

Op een zon overgoten sportpark ‘t Wild in Hengelo werd er, met veel meegereisde supporters, afgetrapt tegen Achilles’12. De nieuwe ploeg van onze trainer Kenan Durmusoglu had de punten nog  hard nodig voor lijfsbehoud en KHC kon theoretisch nog denken aan een toetje. Allemaal ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag dus. Vanaf het begin domineerde KHC het tempo en werden kansen gecreëerd. In het eerste kwartier volleerde Leroy Knol vlak naast en mistte een strak schot van Burak Alp net het doel. Mitchell Hooisma werd weggestuurd en waar iedereen dacht dat hij de trekker zou overhalen, kapte hij de bal af en verloor deze aan een verdediger. Achilles was één keer echt gevaarlijk. Burak Alp haalde een kopbal vanuit een corner van de doellijn. In minuut 25 kwam de bal vanuit een scrimmage binnen de 5 meter van Achilles voor de voeten van Mitchell. Waar ons publiek alweer omhoog kwam knalde Mitchell de bal met zijn linkerbeen ver over. Na een korte drinkpauze bleef KHC op zoek gaan naar een treffer. Leroy Knol kopte eerst tussen 2 verdedigers net naast maar schoot in de daarop volgende aanval wel raak. Een voorzet bij de tweede paal van Jorik Schuur werd teruggelegd door Mitchell Hooisma waarna Leroy knap in de bovenhoek afrondde. Achilles schrok wakker en zette de eerste mooie aanval op met het houtwerk als eindstation. In een daarop te gemakkelijk gegeven vrije trap sloeg de ploeg uit Hengelo wel toe. Een indraaiende vrije trap werd niet goed weggewerkt door onze verdediging en Rick Keizers schoot hard de 1-1 binnen. Met de rust in zicht toch weer een KHC offensief. Burak Alp ging voor een kopie van de PEC omhaal van vrijdag maar raakte de bal maar half. Jorik schuur leek door te breken maar werd terug gevlagd door de (niet neutrale) grensrechter. Een minuut voor rust snelt Mitchell Hooisma weg van zijn verdediger, kruist voorlangs en gaat over de knie binnen de 16-meter. Leroy Knol legt aan voor de strafschop en schiet onberispelijk binnen voor de ruststand 1-2.

Achilles moet in de rust een donderspeech hebben gehad van hun trainer. Het besef was er nu wel dat er minimaal strijd geleverd moest worden voor de punten. Twee minuten na rust werd dit gevoel nog extra kracht bijgezet nadat Jesper te Marvelde een vrije trap van 20 meter perfect in de bovenhoek krult en de 2-2- op het bord staat. Hierna een periode met weinig kansen maar wel veel strijd met een aantal grimmige momenten in het veld. De scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om de rust te bewaren.

In de 65e weer een vrije trap voor Achilles circa 25 meter.  Opnieuw jaagt Jesper te Marvelde het leer met een fantastisch schot in de bovenhoek en laat Steven Vonk kansloos, 3-2 Achilles.

Veel veranderde er de laatste 20 minuten niet aan het spelbeeld. KHC was het prima spel van de eerste helft kwijt en Achilles knokte voor wat het waard was. Een hard schot van Achilles werd knap onder uit de hoek getikt door Steven en een subtiel schot van de spits van Achilles kwam terug van de lat. Even dacht KHC nog aan een punt. De ingevallen Boaz Smits werd diep gestuurd en werkte ook keurig af. Het was echter opnieuw de vlag die een streep door dit feest haalde waarmee de eindstand bleef staan op 3-2.

Achilles deed dus goede zaken voor handhaving en voor KHC staat er niets meer op het spel. Toch komen er nog twee prachtige affiches aan. Volgende week thuis tegen ASVD en de week erna de Kamper derby bij Goahead Kampen. Zowel ASVD als Goahead doen nog mee om de prijzen en KHC zal de huid zeker duur verkopen.