Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 02

Stadionplein 25
8025CP
ZWOLLE
tel. 038-4531186

Zaterdagmiddag j.l. speelde KHC haar 3 e en laatste wedstrijd in de poule fase van de KNVB beker. KHC
dat haar eerdere 2 wedstrijden wist te winnen, had genoeg aan een gelijkspel of een kleine nederlaag
om een ronde verder te komen. Dit laatste gebeurde in een van KHC zijde zeer matige wedstrijd.
KHC dat al weer vroeg in het seizoen te kampen heeft met de nodige blessures, kwam maar niet in de
wedstrijd. Veelal werden de ballen maar zo ingeleverd, en dit kwam het spel niet ten goede.
Be Quick’28 heeft een jonge talent volle groep, en kreeg de beste kansen. Al in de begin fase
verscheen een aanvaller oog in oog met doelman Bryan Wielandt, maar gelukkig voor KHC ging de
bal hoog over. Be Quick’28 was dan ook de betere ploeg in de begin fase. In de 15 e minuut de 1 e kans
voor KHC. Tim Sleifer werd goed aangespeeld, en zijn harde inzet werd maar net uit de rechter
bovenhoek getikt door de Zwolse sluitpost. Wat later kreeg de hard werkende Boaz Smit nog een
mogelijkheid maar zijn inzet ging rakelings naast het doel. In het verdere verloop van de 1 e helft was
het van KHC zijde zeer matig en was Be Quick’28 de bovenliggende partij. Dat resulteerde in de 35 e
minuut in de 1-0 achterstand, na mistasten van de KHC defensie. Even later werd het bijna 2-0, maar
doelman Wielandt wist de inzet te pareren.

Na de rust werd het niet veel beter. KHC kreeg wel wat meer vat op de wedstrijd en kreeg wat
kleinen kansen via Leroy Knol en Boaz Smit. Echter in de stand kwam geen verschil meer. Be Quick’28
ging in de slotfase nog wel opzoek naar de 2-0 want dan was het een ronde verder gekomen. KHC
hield echter stand, en door deze kleine nederlaag is het samen met WVF een ronde verder.
Scheidsrechter Jarno Schoonhoven uit Oosterwolde floot verder een goede wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft beneden zijn kunnen gespeeld zaterdagmiddag. Het kwam maar niet in de
wedstrijd. Be Quick’28 had gedurende een groot deel een overwicht, en van klasse verschil was geen
sprake. De Zwolse zege was echter niet groot genoeg om KHC voorbij te gaan in de rangschikking.

Volgende week speelt KHC haar 1 e competitie wedstrijd. Het moet dan aantreden tegen een oude
bekende Hulzense Boys uit het dorp Hulsen bij Nijverdal. KHC speelde in het verleden enkele
spannende wedstrijden tegen deze tegenstander die bekend staat om zijn strijd en inzet. KHC zal dan
ook anders aan de start moeten verschijnen als in de wedstrijd tegen BeQuick’28. Echter ook KHC is
in staat om op inzet wedstrijden te winnen. De wedstrijd in Nijverdal op Sportpark Smidserve aan de
G.H. Kappertstraat 45 in Nijverdal begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter