19 september 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

Hard werkend KHC pakt punt in Doetinchem.

KHC heeft zaterdag in Doetinchem met hard werken een punt overgehouden aan de 1e competitie wedstrijd van het seizoen. Vanzelf ging dat niet. Vorig seizoen begon KHC slecht aan de competitie, het verloor met een ontzettende zeperd in Apeldoorn tegen CSV 7-1. Nu stond het tegenover DZC’68 dat versterkt was met enkele nieuwe spelers. KHC begon uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd en hield DZC’68 goed onder druk. Via de rechterkant met Jarron de Lange was het diverse keren goed gevaarlijk voor het doel. De eerste 30 minuten waren dan ook voor KHC dat een licht veld overwicht had. In de 3e minuut een kansje voor Jelle Rupert die de bal aan gespeeld kreeg door Leroy Knol, echter in de afwerking miste de inzet kracht om gevaarlijk te zijn. In de 10e minuut de 1e echte mogelijkheid om tot scoren te komen. Jarron de Lange speelde de bal goed af op Leroy Knol, maar de doelman wist redding te brengen. KHC was beter in die fase. In de 16e minuut werd de bal naast gekopt door de hard werkende Jorian Wellenberg. De 1e echte kans voor DZC’68 was in de 33e minuut. KHC kroop toen door het oog van de naald toen een kopbal over doelman Rodney Rosink ging en via de paal het veld weer in stuiterde. KHC was het hierna even kwijt. DZC’68 nam het initiatief en KHC bleef op de been tot de rust.

Na de rust een overheersend DZC’68 dat KHC goed onder druk zette. KHC kwam bijna niet onder de druk vandaan, en met goed verdedigend werk bleef het op de been. Doelman Rodney Rosink moest enkele malen redding te brengen. In de 58e minuut wist hij met een katachtige reactie een bal onder uit de rechter benenhoek te halen. In de slotfase wisselde trainer Kenan Durmusoglu de moegestreden Wellenberg en Rupert voor Kevin Olaria en Ozhan Kardag. Beide spelers bezorgden KHC in de bloedstollende eindfase nog bijna 3 punten. Olaria gaf de bal goed af op Kardag die verwoestend uithaalde. Doelman Mike Thus van de thuisclub wist echter met moeite de harde inzet te stuiten. KHC haalde op het tandvlees een dik verdient punt in Doetinchem en begint zo doende goed aan de competitie. Scheidrechter Jan de Vries uit Enschede deed het prima, en hield de sportieve wedstrijd goed onder controle.

Resumerend: KHC heeft het prima gedaan zaterdagmiddag. Het moest volop aan de bak tegen een goed spelend DZC’68. Een punt gepakt, in een wedstrijd waar het met name in de 2e speelhelft goed onder druk kwam te staan. In de slotfase had het zelfs nog ietsje meer kunnen zijn. Echter dat zou teveel van het goede zijn geweest, al had niemand in het Kamper kamp daarom gemaald.

Volgende week de 1e thuiswedstrijd tegen DTS Ede. De Gelderlanders speelden hun 1e competitie wedstrijd ook gelijk. Thuis tegen CSV Apeldoorn werd het 1-1. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. Hoving uit Arnhem.